Her kan du se hvordan småbarnsmor, Cecilie Solvig, reagerte på Tusenfryd:

TUSENFRYD (Nettavisen): Nettavisen har i flere reportasjer skrevet om prisnivået i norske fornøyelsesparker. Pristestene har vist at det fort blir flere tusen kroner for en familieopplevelse.

Prisundersøkelsene har dessuten vist at Tusenfryd tar mer enn 100 kroner for en barnesoft-is med godteri.

Fornøyelsesparker som Tusenfryd og Dyreparken tar trippel og dobbel pris for is, brus og pølser.

Stor skuffelse

Cecilie Solvig og barna på fire og fem år hadde lenge sett frem til å besøke Tusenfryd. Men besøket endte i skuffelse for barna.

– Barna ble lei seg, og særlig sønnen min ble veldig skuffet. Det var en bomtur, sier, småbarnsmor, Cecilie Solvig, som hadde reist helt fra Jæren i Rogaland fylke til Tusenfryd i Ås utenfor Oslo.

Solvig sier at veldig mange av karusellene i parken hadde et minstekrav på 110 cm. Dermed kunne ikke sønnen ta de tingene han ønsket. Hun forteller at de hadde målt ham hjemme på Jæren til 110 cm, men dessverre viste Tusenfryds målebånd 109 cm.

– Sønnen min ville ta loopen og andre ting, men manglet 1 cm.

For datteren Michelle var også skuffelsen stor.

– Jeg synes det var utrolig kjipt, jeg tror kanskje det var fem karuseller de kunne ta, sier småbarnsmoren.

Likevel måtte familien betale nesten 800 kroner til sammen for Elias og Michelle.

– Datteren min Michelle ville ta alle de tingene man måtte putte penger på, sier hun, og anslår at de brukte mellom to og tre tusen kroner på lek, bamser og karuseller.

Billetter på 2500 kroner kom i tillegg. Solvig fremhever at utvalget for de minste barna er bedre i Kongeparken.

– I Kongeparken kan sønnen min ta radiostyrt bil sammen med en voksen, og flere andre karuseller, understreker hun.

På Tusenfryd var ikke det mulig.

Minimal prisreduksjon

Tusenfryd, Dyreparken og andre familieparker tar inngangsbilletter for de minste, til tross for at små barn ikke høyde-kvalifiserer for en rekke attraksjoner.

Nettavisens oversikt viser at noen barnebilletter går på alder, mens andre måler barnet etter høyde.

Tusenfryd, Hunderfossen og Kongeparken rigger billettsystemet etter høyde. Alle besøkende som er minst 120 cm, i praksis fra fem år, betaler voksenbillett.

En nærmere undersøkelse av billettprisene viser dessuten at det er minimale prisforskjeller mellom voksen- og barnebillettene. Barnebillettene gir prisreduksjoner fra 30 til 60 kroner - tilsvarende 6 til 11 prosent .

Her kan du sammenligne prisene i fornøyelsesparken:

Prissammenligning: Nina Lorvik

Bomtur

– Jeg er glad jeg ikke betalte, men at det var bestefar. Dette er ikke noe jeg kan anbefale til mine venninner, sier småbarnsmoren.

Hun understreker at hun synes alt fra mat til karuseller og lotteri var veldig dyrt i fornøyelsesparken. På spørsmål om familien kommer til å besøke Tusenfryd igjen svarer hun at det kommer til å bli lenge til.

– Vi har ikke råd til det, og vil heller ikke prioritere det.

Som plaster på såret, har de lovet barna en ny tur til Kongeparken.

Fikk du meg deg disse sakene?

Softis-sjokk på Tusenfryd

Reagerer på prisene på Hunderfossen

Slik får du billigbilletter til familieparkene

- Forstår ikke kritikken

Nettavisen spurte administrerende direktør i Tusenfryd AS, Bjørn Håvard Solli, om hvorfor femåringer må betale voksenbillett.

Solli forklarer også at enkelte attraksjoner begrenses med en øvre høyde.

Dermed mener han at prisforskjellen ikke er veldig stor, samt at tilgangen til de ulike attraksjonene er ganske jevnt fordelt mellom voksne og barn.

At man må betale «voksenbillett» for barn er han ikke enig i:

– Vi har billett-kategorier etter høyde og ikke alder. Eksempelvis kan en 9-åring over 140 cm kjøre nesten alle innretninger i parken, men er vel fortsatt per generell definisjon et barn. Kapasitetsmessig opptar denne personen en plass i innretning på lik linje med en voksen. Det blir derfor noe unaturlig om man skulle skille på pris basert på alder, i stedet for høyde og hvilke attraksjoner man faktisk har tilgang til, sier han.

Tilgang til en av tre attraksjoner

– Hvilke attraksjoner kan en to-åring delta på som ikke koster penger?

– Dersom man er mellom 95cm – 110cm har man tilgang på 33 prosent av aktivitetene i parken - alene eller sammen med voksen.

Et barn på 110cm – 120cm har tilgang til 63 prosent av attraksjonene. I tillegg har man adgang til Badefryd og to lekeapparater/lekeplasser i parken, får vi opplyst.

Solli anbefaler å se på aktivitetstilbudet på Tusenfryds hjemmesider når man planlegger besøket.

– Det er liten prisforskjell på voksen- og barnebillett, rundt 60 kroner. Hva er årsaken til det?

– På bakgrunn av differensiering på høyde slik som innretningene er regulert, har ingen gjester tilgang til alle innretninger, da det er regulert med både øvre og nedre grenser fra tilsynet sin side, opplyser han.

Han forklarer at noen attraksjoner har en øvre begrensing som ikke tillater personer over 120cm/140cm å kjøre, mens på andre attraksjoner må man være over 120 cm for å kjøre.

– Som nevnt gir en høyde under 120 cm tilgang til opptil 63 prosent av innretningene, mens de som er over 120 cm har tilgang til mellom 75 til 80 prosent av attraksjonene, sier Tusenfryd-direktøren.