Gå til sidens hovedinnhold

Tutta kan runde 40 millioner kroner

Nå starter Suzann Pettersen årets sesong.

SIAM COUNTRY CLUB (NA24/Nettavisen): Verdens beste kvinnelige golfere starter årets sesong på LPGA-touren i Thailand. Banen ligger utenfor Pattaya, cirka 16 mil sør for hovedstaden Bangkok.

Suzann Pettersen har gode minner fra banen Siam Country Club Old Course. I 2007 vant hun, mens hun i 2010 måtte nøye seg med andreplass etter å ha ledet turneringen i tre dager.

Kan få barndomsdrømmen oppfylt
Går Tutta til topps på søndag, kan hun plusse 217.500 dollar på kontoen – cirka 1,3 millioner kroner. Hittil i karrieren har Suzann tjent 6,8 millioner dollar. Med seier i Thailand runder hun dermed syv millioner dollar (41 millioner kroner) i premiepenger. Plusser vi på faste inntekter fra hovedsponsorene Nike, TAG heuer, Dow og EA Sports er Tuttas reelle lønn betydelig større.

Men det er ikke pengene Suzann tenker mest på i Thailand. Klarer hun å vinne turneringen, rykker hun mest sannsynlig opp på førsteplass på verdensrankingen, noe som har vært hennes drøm siden hun begynte å spille golf som seksåring.

- Jeg er spent. Det er årets første turnering og jeg er, sikkert i likhet med de andre, litt usikker på hvor jeg står. Men jeg har forberedt meg bra og er ett hundre prosent klar, sier Suzann til NA24, som er til stede på Siam Country Club.

Trangt i toppen
Suzann innleder sesongen på tredjeplass på den offisielle verdensrankingen Rolex World Rankings. Det er svært jevnt i toppen og både Yani Tseng (Taiwan), Cristie Kerr (USA), Ai Miyazato (Japan) og Jiyai Shin (Sør-Korea) lukter i likhet med Suzann på førsteplassen.

- Det har vært utrolig jevnt i over et halvt år, så jeg er blitt vant til det. Det legger ikke noe ekstra press på meg, sier Suzann og forlanger å bli trodd.

Vanskelig å nå par fem hullene på to slag
Takket være tidligere plasseringer, er Tutta en av de største forhåndsfavorittene.

- På de to turneringene jeg har spilt på denne banen har jeg gått noe sånt som 41 slag under par eller bedre. At jeg trives på banen, er det ingen tvil om.

Onsdag var det uvær i Pattaya-området med lyn, torden og kraftige regnbyger.

- Banen spiller lengre enn vanlig og par-5 hullene er ikke så oppnåelige, sier Suzann og mener med det at hun tviler på om hun når inn på greenen på to slag.

Langtslående Suzann har imponert det thailandske publikum med nettopp det i de to tidligere turneringene.

Ingen publikumsfrier
Suzann er likevel ikke noen publikumsfavoritt i Thailand.

Da hun i fjor kjempet en durabelig kamp med japanske Ai Miyazato om seieren var det åpenbart at publikums sympati lå hos den japanske jenta.

Årsaken ligger i at Suzann er veldig konsentrert under spillets gang og hun kan virke gretten og sur. Miyazato er i større grad en publikumsfrier.

- Jeg har hørt dette tidligere, men det er ikke noe jeg bryr meg om. Jeg er ikke her for å drive ablegøyer på banen, sier Suzann.

Følg Suzann og de andre spillerne hull for hull her: Honda LPGA Live Scoring

Kommentarer til denne saken