Gå til sidens hovedinnhold

TV 2-eiere hadde 52 mill i årsinntekt - får gigantisk statsstøtte

De to toppsjefene i Egmont tjente 53 millioner kroner i 2017.

I 2018 landet TV 2 millionavtale med staten. Samtidig fortsatte toppsjefenes lønnsfest i eierselskapet. Det skriver Dagens Næringsliv (DN) (krever abonnement) fredag.

I fjor inngikk TV 2 en avtale med kulturminister Trine Skei Grande om kommersiell allmennkringkasting som kan gi kanalen inntil 675 millioner kroner over fem år.

Les også: TV 2 får 675 millioner for å ta avgjørelser utenfor Oslo

Samtidig fortsatte lønnsfesten for konsernsjef Steffen Kragh og finansdirektør Hans J. Carstensen i det danske eierselskapet Egmont. Siden 2010 har duoen tjent 302,6 millioner kroner, inkludert pensjonskostnader, skriver DN.

I 2018 fikk toppsjefene en lønnsøkning på 13 prosent fra 4,9 millioner euro i 2017 til 5,5 millioner euro i 2018. Det tilsvarer 52,7 millioner kroner, ifølge avisen.

Les også: TV 2 får avtale som kommersiell allmennkringkaster

– Det kler ikke TV 2 at de har eiere som tar ut så mye i lønn når de har vært så opptatt av denne avtalen om å få statsstøtte, sier mediepolitisk talsperson i Senterpartiet Åslaug Sem Jacobsen til DN.

Konsernsjef Steffen Kragh i Egmont vil ikke kommentere sin egen lønn, men er opptatt av å skille mellom TV 2s statsstøtte og lønnen til konsernledelsen.

Kommentarer til denne saken