Gå til sidens hovedinnhold

TV 2 lager radio for Kanal 4

TV 2 skal lage innslag til de tunge nyhetssendingene på Kanal 4, og har allerede startet jakten på seks sultne radioreportere.

Ledelsen i TV 2 og Kanal 4 har brukt de siste ukene på å etablere en plattform for samarbeidet mellom nyhetsredaksjonene i de to mediehusene. Nå er avtalen i boks, ifølge TV 2.

Dekker to tredeler
Avtalen innebærer at TV 2 skal produsere mesteparten av innholdet i de fire 15 minutter lange nyhetssendingene som skal gå på Kanal 4 på hverdagene. Antall innslag er begrenset til 15 per dag, og maksimalt seks per sending, ifølge TV 2s nyhetsredaktør Kjell Øvre Helland.

- Kanal 4 regner med at vår nyhetsleveranse vil dekke cirka to tredjedeler av behovet i sendingene, sier han.

Kanal 4 skal selv stå for produksjonen av de korte nyhetsbulletinene.

Rekrutterer internt
TV 2 har allerede startet jakten på de seks medarbeiderne som skal stå for radioproduksjonen. De seks stillingene blir utlyst internt allerede mandag, med en søknadsfrist på 14 dager.

- Vi begynner internt, så får vi se om det holder, sier Øvre Helland, som ikke tror det blir noe problem å finne seks dyktige radioreportere i TV 2-systemet.

Også øvrige reportere i tv-kanalen skal bidra til Kanal 4s nyhetssendinger. For denne jobben vil de få utbetalt en lønnskompensasjon.

Til Oslo
TV 2s radioredaksjon skal ligge i Oslo.

- Vi planla opprinnelig å legge radioredaksjonen til Bergen da det så ut til at vi også skulle avvikle nyhetssendingene. Siden Kanal 4 selv avvikler sendingene fra Fredrikstad, faller hele poenget med Bergen bort. Nå legger vi heller reporterstillingene der det er størst tilfang av lydfiler og tilgang til intervjuobjekter, og det er utvilsomt i Oslo, framholder Øvre Helland.

TV 2 kjøpte 34 prosent av aksjene i Kanal 4 i sommer, og har sikret seg retten til å øke sin eierandel til 51 prosent.

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot