Gå til sidens hovedinnhold

Tvenge gir opp investeringsvirksomhet

Torstein Tvenge avvikler familiens investeringsselskap Investra, etter milliontap de siste årene. Tvenge mener folkene som har jobbet i selskapet ikke har vært flinke nok.

- Jeg og min bror hadde en klar målsetning om at det børsnoterte investeringsselskapet Investra skulle vi virkelig få til, men vi traff dårlig på planken, sier investor Torstein Tvenge til Dagens Næringsliv.

Sammen med broren Øystein var Tvenge hovedaksjonærer i Investra. Investeringsporteføljen i selskapet bestod i hovedsak av næringseiendom, eiendomsutviklingsprosjekter og venture investeringer. I løpet av de neste årene skal de gjenværende eiendelene selges ut, før Investra legges ned.

Investra ble hardt rammet av it-nedturen og dårlige investeringer. I løpet av 2002 og 2003 tapte selskapet en kvart milliard kroner før skatt.

Tvenge mener den dårlige utviklingen i Investra også skyldes at folkene som har jobbet i selskapet ikke har vært flinke nok. Dette gjelder også de ulike styrene, med de to Tvengene i spissen.

Investra sitter nå igjen med store andeler i SmartCall, som tilbyr fasttelefoni, bredbånd og kabel-tv, og Aspiro. Gjelden på 440 millioner kroner er knyttet til ulike næringseiendommer i Oslo og på Oppegård.

Reklame

Her får du tak i valpekalenderen 2021