Gå til sidens hovedinnhold

Tvenge heier på Røkke

Investor Torstein Tvenge mener personligheter driver frem børsoppturen. I år holder Tvenge en knapp på røkke som børsens ledestjerne.

- Som investor, det være seg om du er Spetalen, Haudemann eller undertegnede, så er det mye små tap, mange smågevinster - og så er det én til to gode investeringer hvert år. Du må finne stjernene og personlighetene som du forventer vil få det til. For meg har alan Angelil og John Fredriksen vært interessante butikker. I år er det Røkke og Privatbanken som tegner til å bli stjerner, sier Tvenge til Dagens Næringsliv.

Investoren har satset på Molde-milliardærens selskaper, og har vært med på oppturen siden i fjor sommer.

Fjorårsresultatet til Tvenges tre selskaper Fram Management, Fram Realinvest og Titas Management bærer preg av de gode tidene, og leverte i fjor rekordresultater. I år ser det ut til å gå enda bedre, ifølge Tvenge.

Han har aksjer for mellom 250 og 300 millioner kroner i Aker, Aker Kværner og Kværner, som den siste tiden har hatt en eventyrlig opptur. Investoren vil ikke ut med hvor mye penger han har tjent på Røkke, men det skal dreie seg om rundt 100 millioner kroner.

I tillegg håver Tvenge inn på eiendomsinvesteringene sine. I fjor fikk han inn 215 millioner kroner i leieinntekter, mens salgsinntektene ga 60 millioner klingene mynt i kassen.

Verdien på eiendommene Tvenge sitter på skal ligge mellom 2,8 og 3,4 milliarder kroner.

Reklame

Prøv gratis: Få HBO, Viaplay, Paramount+ og mange TV-kanaler ett sted

Kommentarer til denne saken