*Nettavisen* Økonomi.

Tvinger Telenor til å kutte prisen

Foto: (Scanpix)

Staten mener telegiganten diskriminerer kunder.

23.12.12 20:52

Telenor gis ikke medhold i klage på Post- og teletilsynets vedtak om en prisreduksjon for danske TDC for selskapets tilgang til Telenors nett.

- Departementet mener Telenor har forskjellsbehandlet kunder og brutt kravet om ikke-diskriminering, skriver departementet i en pressemelding.

Samferdselsdepartementet gir TDC rett til en prisreduksjon på 20 prosent for tilgang til Telenors mobilnett.

Siden Telenor er den dominerende aktøren i mobilmarkedet er selskapet pliktig til å leie ut tilgang til nettet sitt til andre mobiloperatører. De har ikke lov til å gi konkurrentene ulik pris i det såkalte grossistmarkedet.

Razzia
4. desember gikk EFTAs overvåkingsorgan (ESA) og Konkurransetilsynet til razzia i Telenors hovedkontor på Fornebu.

- Vi har fått informasjon som kan tyde på at det har vært brudd på artikkelen 53 og 54 i EØS-avtalen. Det vil si misbruk av dominerende stilling samt konkurransebegrensende samarbeid, sa Per Andreas Bjørgan, direktør for avdelingen for konkurranse- og statsstøttesaker hos ESA, til Nettavisen NA24.

LES OGSÅ:

Tapte to ganger
I januar i fjor mottok Konkurransetilsynet en klage fra TDC mot Telenor for utnyttelse av dominerende stilling. Tilsynet ønsket imidlertid ikke å behandle klagen fordi Post- og teletilsynet vurderte samme sak.

TDCs to saker mot Telenor dreier seg om hvorvidt Telenor diskriminerer TDC, og hvorvidt det er for lite sprik mellom grossist- og sluttbrukerprisene.

TDC vant frem hos Post- og teletilsynet i mars i år, men Telenor klaget inn saken til Samferdselsdepartementet. Nå er det klart at Telenor ikke fikk medhold i klagen.

MEST LEST AKKURAT NÅ:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.