Twitter flyr høyt på børs etter kanonresultat

Twitters kvartalresultat flakser videre mot skyene med nok et kanonresultat for investorene. 

Twitters kvartalresultat flakser videre mot skyene med nok et kanonresultat for investorene.  Foto: Richard Drew (AP)

Investorene kan gni seg i hendene med Twitters ferske tall.

23.04.19 13:52

Tirsdag publiserte sosiale medier-giganten nye kvartalstall for årets første tre måneder. De ferske tallene slår investorenes forventninger, og inntektene vokser med 18 prosent sammenlignet med fjoråret.

Etter nyheten om de gode resultatene ble sluppet, har selskapet økt med nært åtte prosent på NASDAQ-børsens førhandel i USA.

Det opplyser selskapet i en pressemelding.

– Vi leverer sterke resultater med 18 prosent vekst sammenlignet med fjoråret, noe som viser Twitters unike verdi for markedsførere som det beste stedet å lansere noe nytt og koble seg til hva som skjer i verden, sa Dorsey i meldingen fra selskapet.

Kort fortalt

Selskapets resultat for første kvartal 2019 viser:

  • Inntekter på 787 millioner dollar.
  • Antallet brukere som forbruker reklame på Twitter økte med 23 prosent sammenlignet med fjoråret.
  • Veksten i USA fortsetter, og inntektene fra landet over Atlanteren økte med 25 prosent til 432 millioner dollar.
  • Overskuddet for kvartalet er på 94 millioner dollar, med en driftsmargin på 12 prosent.
  • Antallet aktive daglige brukere er 134 millioner i første kvartal, sammenlignet med 120 millioner i fjor.

Anklages for giftig miljø

Det sosiale mediet har de siste årene slitt med påstander om et giftig miljø hvor det florerer av hat og hets mot kvinner, minoriteter og andre grupper. Dorsey forsikrer at selskapet tar dette på alvor.

– Vi møter hat og hets på en mer proaktiv måte, sier Twitter-sjefen Jack Dorsey i pressemeldingen tirsdag, og legger til:

– Vi reduserer byrden for ofrene, og hvor det er mulig, tar vi grep før hets blir rapportert. For eksempel fjerner vi 2,5 ganger flere tweets som deler personlig informasjon, og 38 prosent av alle hetsende kommentarer fjernes hver uke av maskiner som jobber ut fra modeller vi har designet, sa Dorsey.

Fakta

FAKTA: VERDENS STØRSTE SOSIALE MEDIER

Fra underskudd til overskudd

Selskapet hadde over mange år gått i underskudd på tross av stadig vekst. Fra og med slutten av 2017 har selskapet levert overskudd.

I forrige kvartal kunne selskapet skilte med en vekst på 24 prosent til 909 millioner dollar. I stadig større grad har brukerveksten kommet fra utenfor USA.

MØTER KRITIKK: Twitter-sjef Jack Dorsey måtte møte opp i høring i det amerikanske senatet under etterforskningen av utenlandsk påvirkning av det det amerikanske presidentvalget i 2016. Foto: Rex (Rex Shutterstock)

Tøff kritikk

Sjef i Twitter, Jack Dorsey, har vært i hardt vær for anklager om politisk sensur av det sosiale mediet. Over flere år har brukere som bryter retningslinjene til selskapet, blitt utestengt. Dorsey mener fremtiden nå ligger i å bryte tankegangen om at man skal følge personer på Twitter, og gå over til å følge emner. Dette mener han vil bedre miljøet for brukere av Twitter.

Selskapet forventer fortsatt vekst i selskapet ved at neste kvartal viser inntekter på mellom 770-830 millioner dollar, og et noe redusert overskudd til mellom 35-70 millioner dollar.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.