Gå til sidens hovedinnhold

Tysk selskap har bygget verdens første flytaxi

Fremtidens taxi er et fly. Og fremtiden er her nå.

Trondheim (Nettavisen Økonomi): I dag avslører nemlig det tyske selskapet Lilium at de har utviklet og bygget verdens første flytaxi.

Selskapet har som mål både å produsere og tilby kommersiell flytaxi i hele verden innen 2025.

Dermed kan det se ut som verden er et sjumilsteg nærmere Dr. Emmets legendariske sluttreplikk i filmklassikeren Tilbake til fremtiden: «Roads? Where we are going we don't need roads.» (Veier? Dit vi skal, trenger vi ingen veier.)

Prototypen Lilium presenterer er et fem seters fly, og kan dermed frakte fire passasjerer.

Flyr på strøm

Flyet har 36 elektriske jetmotorer og har en rekkevidde på 300 kilometer på en time. Noe som vil gjøre det mulig å fly over store byområder som eksempelvis New York på minutter.

Financial Times har snakket med selskapets markedssjef Remo Gerber som hevder at flytaxien deres skal konkurrere med dagens taxier.

Les også

EU vurderer skyhøy co2-skatt på fly

I følge Gerber vil det koste et sted mellom 70 og 80 dollar (600 - 700 kroner) å fly med dem fra flyplassen JFK til Manhattan i New York. I følge Google Maps er dette en avstand på rundt 30 kilometer.

Hver mann, sitt fly

Lilium håper at introduksjonen av deres flytaxi vil være starten på en transportrevolusjon.

- Vi drømmer om en verden der alle kan fly dit de vil. Når de vil, sier selskapets administrerende direktør Daniel Wiegand i en melding.

Får han det som han vil, slipper kanskje Odd Reitan å grave opp Trondheim sentrum.

Prototypen lettet fra bakken første gang 4. mai i år, og skal nå testes videre før selskapet setter nye fly i produksjon.

Har du fått med deg denne videoen? Tusenvis klikker på denne boligen på Finn.

Kommentarer til denne saken