Gå til sidens hovedinnhold

Tyven tømte fryseren

Nå har han lovet å komme tilbake og betale for matgildet.

- Jeg trodde nesten ikke mine egne øyne da jeg traff en fremmed kar i garasjen. Han hadde ryggsekken full av hamburgere, kyllingbryst og kantareller, forteller Bjørn Andersen som bor i Petterødveien i Hårkollen på Nøtterøy til Øyene.

Hamburgere forsvant
- Det hele begynte med at jeg hadde tenkt å steke meg en hamburger på 17. mai. Jeg gikk derfor i fryseboksen, som står i garasjen for å hente maten. Da oppdaget jeg at fryseren var nesten tom! Min første tanke var at maten hadde blitt liggende glemt i bilen etter Sverige-turen kona og jeg hadde hatt noen dager før, sier Bjørn.

En annen tanke som også slo ham, var at kona kanskje hadde gitt bort maten til noen, uten at han egentlig trodde så mye på den teorien.

- Jeg gikk inn og spurte henne, men hun så bare rart og uforstående på meg, forteller han.Etter hvert måtte de derfor bare innse at noe var galt. – Men vi tenkte vel ikke egentlig så mye på at noen kanskje hadde stjålet maten, legger han til.

Mann med ryggsekk
- Men, her om dagen da jeg kom inn i garasjen, som har port ut mot Petterødveien, oppdaget jeg at en mann var på vei ut derfra. «Hei du», ropte jeg, og tok ham igjen ute på gata. Han hadde en diger ryggsekk med seg. Jeg spurte hva han gjorde i garasjen min, og da svarte han: – Jeg bare titter meg litt rundt, sier Bjørn til lokalavisen.

Det trodde ikke Bjørn noe på, og ba derfor om å få lov til å se i sekken hans.

- Men det fikk jeg ikke, forteller Bjørn, som da kjente at han begynte å hisse seg kraftig opp.

- Plutselig innrømmet mannen at han hadde tatt mat i fryseboksen, og ba om å få legge alt tilbake. Jeg ble ganske paff, og spurte om han hadde vært der før også. Noe han nesten uoppfordret bekreftet, sier den uheldige eieren av fryseboksen med et lite smil.

Vil betale for maten
Den sultne tyven hadde forsynt seg rikelig. Han hadde til og med tatt med seg noen plastflasker med frossen vaffelrøre, samt bær og sopp av forskjellige slag.

- Mens tyven og jeg puttet maten tilbake i fryseboksen, tilbød den ukjente mannen seg å betale for all den maten han hadde vært og forsynt seg med tidligere, og det innen månedens utgang, forteller Bjørn, som ble meget overrasket over tilbudet til Øyene.

Gjør som før
- Jeg synes egentlig litt synd på mannen, og har derfor gitt han en mulighet til å gjøre opp for seg. Jeg velger foreløpig å tro at det kanskje ligger en tragisk historie bak tyveriene, sier Bjørn, som vanligvis er en meget rolig og omtenksom fyr.

- Jeg fortsetter å bruke fryseboksen som før, og har ikke gått til noen skjerpede tiltak i så måte, sier Bjørn som har bodd i det samme huset i 23 år, og aldri har opplevd noe lignende.-

- Vi låser sjelden garasjedøra, for det er mange leiligheter i nabobygget som har direkte innsyn til porten. Derfor tror jeg en tyv skal være særdeles sulten for å velge akkurat denne garasjen, sier Andersen.Han tror ikke at tyven kommer tilbake for å stjele mer.

- Det virket jo tross alt som han var en hyggelig og ordentlig kar, avslutter Bjørn.

Les flere saker på Øyene

Reklame

Slik sparte Charlotte 15.000 kroner på billånet

Kommentarer til denne saken