Tyver har kopiert opptil 400 minibakkort

Trøndere bør følge ekstra godt med på bankutskriftene sine - frekke kriminelle har nemlig klart å kopiere flere hundre minibakkort i Trondheim.

09.11.04 08:15

Det er Adresseavisen som melder om de frekke gangsterstrekene. I perioden 20-22. oktober har kriminielle klart å kopiere inntil 400 minibakkort gjennom å sette opp avansert elektronisk utstyr inn i Fokus Banks kortfilial på Solsiden i Trondheim. Selv ikke et overvåkingskamera som var montert inne i filialen var nok til å skremme vekk tyvene.

- Hvor mange som er svindlet og hvor store beløp det dreier seg om, det er foreløpig uvisst, sier sikkerhetssjef Anton Jørgensen i Fokus Bank. Han sier banken nå har sperret de rundt 60 kortene som tilhørte bankens egne kunder. Banken har i tillegg varslet andre banker om de resterende 340 kortene som kan være kopiert.

Kopieringen av kort i Fokus Bank er ikke det eneste tilfelle i Trondheim. For bare noen uker siden ble rundt 52 minibankkort tappet, etter å ha vært brukt ved en annen minibank i Trondheim. Disse kortene ble tappet for til sammen 250.000 kroner - i snitt vel 4.800 kroner fra hver konto. Tappingen skjedde i Spania.

Trondheimspolitiet har koblet Kriminalpolitisentralen inn i kortsvindelsaken. Leder for Interpol-avdelingen i Kripos Helge Tangen, opplyser at det nå lages en rapport om saken. Denne skal sendes til det spanske Interpolkontoret i Madrid, skriver Adresseavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag