*Nettavisen* Økonomi.

Uber med milliardtap

FALL: Uber skuffet investorene i tredje kvartal. Foto: Seth Wenig / AP / NTB scanpix

FALL: Uber skuffet investorene i tredje kvartal. Foto: Seth Wenig / AP / NTB scanpix Foto: (NTB scanpix)

Et underskudd på over en milliard dollar skuffer aksjonærene og markedet.

05.11.19 07:30

Aksjen raste hele seks prosent etter at Über la fram sitt kvartalsresultat mandag. Omsetningen var høyere enn analytikerne hadde forventet, men det store underskuddet skaper tvil om evnen til å skape bærekraftige inntekter på lang sikt, skriver Financial Times.

Omsetningen steg med 30 prosent, sammenliknet med samme periode i 2018, til 3,8 milliarder dollar (34,7 milliarder kroner). Estimatet var 3,4 millliarder dollar, ifølge Bloomberg.

Resultatet før avskrivninger (EBITDA) var på - 585 million dollar, som er opp 28 prosent fra fjoråret. Inkludert kostnader blir resultatet før skatt på 1,2 milliarder dollar (11 milliarder kroner), som er 28 prosent mer enn i tilsvarende periode i 2018.

I løpet av året som er gått har selskapet lansert flere nye tjenester, som Über Eats. Konsernsjefen, Dara Khosrowshahi, hevder at selskapet har endret prioritet og kan bygge solide inntekter på å endre takt fra rask vekst til økt effektivitet:

- Dette selskapet har vokst så raskt så lenge, og i så mange land, at vi i de ulike avdelingene egentlig ikke har rukket å trekke pusten og optimere, sier Khosrowshahi i en uttalelse.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.