Gå til sidens hovedinnhold

Uber med milliardtap

Et underskudd på over en milliard dollar skuffer aksjonærene og markedet.

Aksjen raste hele seks prosent etter at Über la fram sitt kvartalsresultat mandag. Omsetningen var høyere enn analytikerne hadde forventet, men det store underskuddet skaper tvil om evnen til å skape bærekraftige inntekter på lang sikt, skriver Financial Times.

Les også

Europris til himmels på sterke tall - knuste forventningene

Omsetningen steg med 30 prosent, sammenliknet med samme periode i 2018, til 3,8 milliarder dollar (34,7 milliarder kroner). Estimatet var 3,4 millliarder dollar, ifølge Bloomberg.

Resultatet før avskrivninger (EBITDA) var på - 585 million dollar, som er opp 28 prosent fra fjoråret. Inkludert kostnader blir resultatet før skatt på 1,2 milliarder dollar (11 milliarder kroner), som er 28 prosent mer enn i tilsvarende periode i 2018.

Les også

Uber sparker 350 ansatte

I løpet av året som er gått har selskapet lansert flere nye tjenester, som Über Eats. Konsernsjefen, Dara Khosrowshahi, hevder at selskapet har endret prioritet og kan bygge solide inntekter på å endre takt fra rask vekst til økt effektivitet:

- Dette selskapet har vokst så raskt så lenge, og i så mange land, at vi i de ulike avdelingene egentlig ikke har rukket å trekke pusten og optimere, sier Khosrowshahi i en uttalelse.

Kommentarer til denne saken