Gå til sidens hovedinnhold

Uendret rente ga børshopp

De amerikanske børsene tok seg opp tirsdag etter Sentralbankens avgjø relse om å holde renta på rekordlave 1 prosent.

Sommerens amerikanske rentenivå har ikke vært lavere siden 1958, etter at ”the Fed” har kuttet den hele 13 ganger siden juni 2001 i et forsøk å på å stimulere den skrantne nasjonaløkonomien.

Sentralbanksjef Alan Greenspan offentliggjorde tidlig tirsdag ettermiddag rentekomiteens avgjørelse om at styringsrenta fortsatt skal være på 1 prosent, og sa at den kan bli liggende ”en betydelig periode”.

Det synes investorene å sette pris på. En sterk kjøpe-spurt mot slutten av dagen sendte hovedindeksene betydelig opp da børsene stengte for dagen.

Dow Jones-indeksen endte opp 1,25 prosent (118,53punkter) til 9.567,34, den største prosentvise økningen på mer enn sju uker.

Den bredere S&P 500-indeksen klatret ennå mer; 1,34 prosent (14,51 punkter) til 1.029,32, basert på de siste data, ifølge Reuters.

Teknologibørsen Nasdaq hoppet opp hele 2,25 prosent – mer enn noen annen dag de siste ti ukene, og endte på 1.887,26 (opp 41,56 punkter).

- Markedets umiddelbare reaksjon er at Sentralbanken ikke synes økonomien tar seg fort nok opp , og vi solgte unna litt på det, sa Adam Tracy ved Thomas Wesel Partners til Reuters, og la til:

- Likevel ser vi tegn til at markedet er i bedring. Det er bare ikke nok til at the Fed mener vi er truet av inflasjon, men nyhetene er generelt positive.

Volumet var stort, med om lag 1,37 milliarder verdipapirer på vandring til nye eiere på New York-børsen, og rundt 1,77 milliarder solgte og kjøpte på Nasdaq.

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar