Gå til sidens hovedinnhold

UFO-hus parkert i Oslo Sentrum

Og politikerne får skylden.

I flere år har boligprisene i Norge sust til himmels.

Det har ført til at det aldri tidligere har vært dyrere å sikre seg tak over hodet, noe som igjen har ført til diverse kreative løsninger.

Men få om noen kan sammenligne seg med dette.

- Dette UFO-huset må jo være Norges rareste, sier sivilarkitekt, partner og daglig leder i arkitektkontoret MAD, Nicolai Riise, til NA24.

- Jeg fikk sjokk

Det er ikke alle som har råd til sin egen bolig, og kravet om 15 prosent egenkapital for å få boliglån, gjør det heller ikke lettere. Riise fikk innsikt i dette på vei til jobb i påsken.

SJEKK BILLEDKARUSELL I BUNNEN AV SAKEN

- Plutselig så jeg en fyr som hoppet opp på ufoen mellom Hausmania og Elvebakken Vidergående Skole, åpnet luken i toppen og skle elegant inn i sin bolig. Jeg fikk sjokk, sier Riise til NA24.

FØLG NA24 PÅ FACEBOOK

HTML EMBED

- Mangelen på en god boligpolitikk fordrer tydeligvis kreative løsninger for de bostedsløse, fortsetter Riise.

Han leder et av de mest suksessfulle arkitektkontorene i hovedstaden, og mener at boligpolitikken i Norge er på ville veier.

- Mangel på vilje og planleggingen fra politikerne overfor de svake som faller utenfor boligmarkedet, henger ikke på greip, sier Riise.

Fuck For Forest

- Det er alt for få kommunale boliger, og man kan ikke forvente at personer som ikke eier nåla i veggen, kan leie eller kjøpe seg en bolig, med dagens priser, fortsetter Riise.

Personen som har flyttet inn i UFO-huset, var dessverre ikke hjemme da NA24 var på besøk, men han er ikke første person som har tatt UFO-en i bruk.

Også den kjente protestgruppa, Fuck For Forest, har holdt ly i UFO-en en liten stund.

5031

Elleville boligpriser
Enn så lenge er det lite som tyder på at boligprisene skal stoppe himmelferden.

I mars steg de med 1,2 prosent. Korrigert for sesongvariasjoner var prisendringen opp 0,4 prosent. Boligprisene befinner seg med det på et rekordhøyt nivå, og er hele 6,8 prosent høyere enn samme måned i fjor.

Tabellen under viser prisutviklingen for leiligheter og eneboliger i pressområdene i perioden 2000-2012:

Kilde: Eiendomsmeglerforetakenes forening (Eff), Econ Pöyry, FINN, Norges Eiendomsmeglerforbund (NEF).

Reklame

Er dette årets beste påskeegg?

Kommentarer til denne saken