Ukens beste aksjetips

Denne uken mener ekspertene at du skal satse på Norsk Hydro, mens Tandberg Television får fyken. Sjekk aksjetipsene.

21.09.04 09:56

Både DnB NOR Markets og Terra Securities gjør begge kun én endring i sine ukeporteføljer. Begge meglerhusene melder om god avkastning i forrige uke.

Terra Securities: Inn med Norsk Hydro

Sist uke steg ukeporteføljen til Terra med 2,8 prosent. Hovedindeksen på Oslo Børs steg til sammenlikning med tre prosent. Det norske markedet ble løftet av olje- og offshoreaksjer.

Yara ble porteføljens vinner, med en oppgang på 4,2 prosent. PSI Group ble ukens taper, med en flat utvikling.

Denne uken tar Terra inn Norsk Hydro i varmen, på bakgrunn av forventning om fortsatt fokus på olje. Oljeprisen fortsetter opp, og selskapet er fortsatt ikke priset høyere enn ved utskillelsen av Yara i vår til tross for oppgangen.

Terra opererer med et kursmål på 500 kroner. Flere internasjonale meglerhus har hevet kursmålene til mellom 540 og 550 kroner de siste ukene. Dagens kurs er på 469 kroner.

De andre selskapene i porteføljen er Axis-Shield, TGS Nopec, Statoil, Yara, Orkla og PSI Group.

DnB NOR Markets: Ut med Tandberg Television

DnB NOR-porteføljen fortsetter opp, og ligger nå 23,5 prosentpoengforan hovedindeksen på Oslo Børs. Fast steg mest i forrige uke, med 9,3 prosent. Dårligst ut kom Smedvig, med et fall på 2,3 prosent.

Meglerhuset skriver i sin ukerapport at norske aksjer leverte god avkastning sist uke, også sammenliknet med utenlandske aksjer. DnB NOR er fortsatt positive til aksjemarkedet.

Et lite varsel er imidlertid at vi går inn i «resultatvarselsesongen», der risikoen kan være noe større enn ellers. Selskaper med forutsigbar inntjening ventes ikke å bli påvirket av dette i særlig stor grad.

Denne uken er det kun Tandberg Television som ryker ut, uten at DnB NOR velger å sette inn en erstatter.

De resterende selskapene i porteføljen er Fast, Norske Skog, Norsk Hydro, RCCL, Smedvig, Stolt-Nielsen, Schibsted og Yara.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.