*Nettavisen* Økonomi.

Ukens beste aksjetips

Denne uken er det Tomra og TGS Nopec som får fyken. Ekspertene har imidlertid tro på Eltek og Tandberg. Se de beste aksjetipsene her.

04.10.04 12:48

Både DnB NOR Markets og Terra Securities gjør endringer i sine ukesporteføljer. Begge tar inn ett selskap, men kvitter seg med henholdsvis ett og to selskaper som har utspilt sin rolle.

DnB NOR: Eltek inn, Tomra ut

Meglerhuset skriver i sin rapport at deres portefølje fortsetter å levere gode resultater. For tiden ligger de utvalgte selskapene 27,6 prosentpoeng foran hovedindeksen på Oslo Børs, og porteføljen har gitt bedre avkastning enn indeksen i 10 av de siste 11 ukene.

Både den norske og de internasjonale børsene hadde en god utvikling i forrige uke. Sektorene materialer og telekom gjorde det bra, mens energi lå på samme nivå som børsen generelt.

Teknologisektoren gjorde det skarpt i USA, og vanligvis smitter børsutviklingen «over there» over på Oslo Børs. Derfor velger DnB NOR å ta inn Eltek.

Teknologiselskapet har levert bedre tall enn forventet over lang tid, og meglerhuset tror salget vil vokse over 50 prosent i år. Basert på det positive markedssynet kan aksjen være klar for ny kursoppgang.

Tomra, som var beste selskap forrige uke med en oppgang på 8,5 prosent, får avskjed på grått papir fordi den ventete effekten har inntruffet. Smedvig må også gå, etter å ha hengt etter en periode.

De resterende selskapene i porteføljen er Fast, Norske Skog, Norsk Hydro, RCCL, Stolt-Nielsen, Schibsted og Yara.

Terra: Bort med TGS Nopec, inn med Tandberg

Sist uke steg Terras ukeportefølje med 1,8 prosent, mot børsens oppgang på to prosent.

Meglerhuset skriver i sin rapport at det er fortsatt fokus på olje- og offshoreaksjer, men at børslokomotivene utenfor denne sektoren også gjør det godt. Orkla steg for eksempel 3,6 prosent i løpet av uken, mens Yara hoppet opp 5,4 prosent.

Denne uken får TGS Nopec fyken, mens Tandberg får innpass. It-selskapet legger frem sine tall for tredje kvartal neste uke, og Terra ser for seg økt fokus på aksjen den kommende tiden. Selskapet er lavt priset i forhold til utenlandske konkurrenter.

Meglerhuset tror teknologisektorene kan være moden for en korrigering oppover, etter en svak sommer.

«Dette skyldes svak utvikling sammenliknet med resten av markedet, samt betydelig lavere prising» skriver Terra i sin rapport.

Porteføljen består også av Axis-Shiled, Statoil, Yara, Orkla, Smedvig og Fred. Olsen Energy.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.