Gå til sidens hovedinnhold

Ullevaal-minus for fjerde året

Med nesten en halv milliard i gjeld sliter landslagsarenaen med høye renteutgifter.

Hjemmebanen til landslaget, Vålerenga og Lyn sliter med stor gjeld og høy rente. Ullevaal Stadion tapte i fjor penger for fjerde året på rad.

Til tross for et driftsresultat på 28,5 millioner, spiser skyhøye renteutgifter opp overskuddet. Inntektene lød på 59,16 millioner, men rentekostnader på nesten 31,5 millioner gir et underskudd på 2,14 millioner. I 2003 var underskuddet dobbelt så stort.

- Positiv kontantstrøm
- Selskapet eier 40 000 kvadratmeter næringsarealer i tillegg til selve idrettsanlegget, og har en positiv kontantstrøm. I år forventer vi å gå i overskudd, og selskapet vil få en kraftig resultatforbedring etter sommeren 2007. Hvis vi går noen år bakover i tid, ser man en veldig positiv utvikling, sier styreleder Jan Halstensen til TV 2 Nettavisen.

Ullevaal har ifølge Halstensen bundet opp cirka 350 millioner av gjelden på 473,1 millioner til fastrente på over syv prosent. Men sommeren 2007 går fastrenteavtalen ut.

Store Vital-planer
- Det ligger inne godkjente planer for utbygging av Cola-svingen, men enda viktigere for anlegget er Vitals planer for området. Det ligger inne planer som skal behandles av Oslo bystyre i høst om å legge kunstgress ved siden av stadion, bygge mer forretningsarealer, samt hotell og underjordisk parkeringshus. Hvis det skjer, vil området fremstå langt mer positivt, og inntektsmulighetene blir større, forteller styrelederen.

I fremtiden tror Halstensen også at stadion kan hente ut mer av konsertmarkedet.

- For store konserter
-Vi tror Ullevaal er den rette arenaen for de store konsertene i Oslo på grunn av de svært gode fasilitetene anlegget har. Det så vi både på sommerens REM-konsert og heldagskonserten med a-ha for noen år siden.

Vålerenga har sikret seg spill på nasjonalarenaen ut 2010, mens Lyn har avtale ut 2005. Ullevaal-regnskapet inkluderer ikke Ullevaal Business Class og Fotballmuseet, som ligger under selskapet Opplev Norsk Fotball AS.

Reklame

Tilbud på treningsutstyret du trenger hjemme

Kommentarer til denne saken