*Nettavisen* Økonomi.

Ulltveit-Moe sponset eks-minister

Foto: Bård Ove Molberg (TV 2 Nettavisen)

Jens Ulltveit-Moe (bildet) sponset en rådgiver- og forskerstilling ved universitet for Bjørn Tore Godal etter at han gikk av som forsvarsminister.

21.10.03 10:59

Bjørn Tore Godal gikk av som forvarsminister i Arbeiderparti-regjeringen høsten 2001. Før han gikk av, sikret han forlik i Stortinget om bygging av nye motortorpedobåter (MTBer) for Forsvaret. Blant de som vant oppdraget var Jens Ulltveit-Moes verft i Mandal, Umoe Mandal.

- Jens Ulltveit-Moe presset meg – som alle andre i MTB-saken. Men det var først etter at jeg gikk ut av politiske posisjoner jeg fikk økonomiske forbindelser med Umoe og Ulltveit-Moe, sier Godal til Dagens Næringsliv.

Da Godal gikk ut av politikken, begynte han som seniorrådgiver og forsker ved Universitetet i Oslo, med halve lønnen betalt av Ulltveit-Moe. Godal ble også hentet til konsernstyret i Umoe.

Avviser

Ulltveit-Moe avviser at hans tette forbindelser til toppolitikere sikret ham deltakelse i bygging av MTBene.

- Det var nok heller det lokale politiske presset – folk i fakkeltog og lokale politikere som gjorde susen, sier Ulltveit-Moe.

Flere medier har det siste året fokusert på forbindelsene mellom utdanningsinstitusjonene og næringslivet. Det er ikke uvanlig at bedrifter betaler lønn til professorater og forskerstillinger.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.