*Nettavisen* Økonomi.

Umoe-topp går av etter milliontap

 

Foto: (Umoe Restaurants)

Sjefen  i Umoe Restaurants går av etter av etter milliontap i 2018. Nå overtar Peppes-sjefen jobben midlertidig.

20.08.19 12:52

TRONDHEIM (Nettavisen Økonomi): Etter flere år med store underskudd, er Sverre Helnos dager som toppsjef i Umoe Restaurants talte.

Det er Dagens Næringsliv som skriver dette tirsdag. I følge avisen er det gjentatte underskudd som skal være årsaken til avgangen.

Bare i fjor fikk konsernet et underskudd på 142 millioner kroner.

Helno går ikke tomhendt fra bordet etter fem år som øverste sjef, men tar med seg ett års etterlønn. I 2018 fikk han utbetalt 2,8 millioner kroner.

Inntil videre konstitueres Espen Hoff som konsernsjef. Han har vært en del av konsernledelsen i tre år, og leder i dag Peppes Pizza.

- For styret har det vært viktig å finne en handlekraftig toppleder som kan vise til dokumenterte resultater fra kjededrift og kulturbygging. Umoe Restaurants har vokst kraftig de siste årene og har nå en portefølje på rundt 440 restauranter i Skandinavia, men de finansielle resultatene har ikke vært tilfredsstillende. Strategien fremover fokuserer mer på motiverte medarbeidere, god drift, gjesteopplevelser og lønnsomhet. Vekst i antall restauranter vil bli vesentlig lavere. Espen Hoff kjenner Umoe Restaurants og bransjen meget godt og vi er veldig fornøyd med at han har påtatt seg oppgaven med å lede konsernet videre, sier styreleder Jarle Roth som også er konsernsjef i Umoe Gruppen i en melding.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag