– 85 prosent av våre gassforsyninger kommer fra Russland, og 65 prosent av våre oljeforsyninger kommer fra Russland. Hvorfor? Fordi dette bestemmes av infrastruktur. Dette er ikke for moro skyld, vi har ikke valgt denne situasjonen, sier han til CNN.

Les også: Gassprisene til himmels etter Putin-nekt til Polen

Ifølge Szijjártó vil Ungarn være avhengig av russiske forsyninger i flere år fremover.

Russland krever betalt i rubler for å levere gass, noe som innebærer at kundene må åpne to kontoer hos Gazprombank: En for utenlandsk valuta og en for rubler. Betaling gjøres i dollar eller euro, som deretter veksles inn via banken til rubelkontoen.

Gazprom kuttet onsdag gassleveransene til Polen og Bulgaria og forklarte dette med at landene nekter å betale med rubler.

Les også: Klar tale fra Storbritannia: Russland må presses helt ut av Ukraina

Fire europeiske gasselskaper, som ikke er navngitt, har så langt betalt for gassen i rubler, rapporterte Bloomberg onsdag. Nyhetsbyrået siterte en kilde med nær tilknytning til den russiske statsgassgiganten Gazprom.

Nyhetsbyrået AP har tidligere skrevet at det bare er Ungarn som har godtatt dette kravet. EU mener rubel-betaling via Gazprombank er i strid med sanksjonene mot Russland, ifølge Bloomberg.

Les også: Sergej Lavrov kom med oppsiktsvekkende Polen-påstand: - En virkelighet som ikke er der

Det russiske nyhetsbyrået Tass har hevdet at Østerrike har betalt for russisk gass med rubler. Statsminister Karl Nehammer avviste dette onsdag og sa at Østerrike overholder EUs sanksjoner til punkt og prikke.