*Nettavisen* Økonomi.

Unge og styrtrike svensker

De er unge, de er rike og de er på tur til å bli svensk næringslivs viktigste personer. H&M-arvingene, Stenbeck-barna og søstrene Lundberg er noen av Sveriges mest velstående personer.

05.04.04 10:05

Stenbeck-imperiet har hatt stor framgang på børsen, og de fire Stenbeck-søsknenes formue har økt en god del. I dag er hvert av søsknene verdt 1,5 milliarder, i følge beregninger gjort av magasinet Veckans Affärer.

Sveriges rikeste:
1 (1) Ingvar Kamprad - 400 mrd - Ikea
2 (2) Hans Rausing - 80 mrd - Arctic-gruppen
3 (3) Stefan Persson - 55 mrd - H&M
4 (4) Kristen Rausing - 40 mrd - Tetra Laval
5 (5) Finn Rausing - 40 mrd - Tetra Laval
6 (6) Jörn Rausing - 40 mrd - Tetra Laval
7 (7) A. Axelson Johnson - 15 mrd - Axel Johnson
8 (10) Fredrik Lundberg - 10 mrd - Lundbergs
9 (15) Bertil Hult - 10 mrd - EF
10 (8) Dan Sten Olsson - 9 mrd - Stenagruppen

Med Cristina Stenbeck og hennes søsken blir danket ut av listen av H&M-barna Karl-Johan, Charlotte og Tom Persson, som hver har en formue på rundt fire milliarder svenske kroner.

Også søskenbarna deres, Stefan og Jan Bengtsson, har fått sin del av klesmilliardene. De to tvillingbrødrene har investerte i noen av Stockholms mest høyprofilerte pub’er, og de har en formue på 2,5 milliarder.

Eiendomskongen Fredrik Lundbergs to døtre, Louise og Katarina, har også til salt på maten. De har begge formuer på 1,7 milliarder.

Blant de 13 personene yngre enn 35 år finner vi også Mathias Kamprad. Han har i likhet med sine to brødre en formue på tre milliarder svenske kroner. Det hjelper å være sønn av verdens rikeste mann.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.