Unndro syv millioner på skatten

Foto: Scanpix

Stavanger-mannen Håkon Nyland er tiltalt for grovt skattesvik. Økokrim mener at Nyland ved hjelp av en fiktiv avtale har sikret hvitvaskingssiktede Ole Bang en skattefordel på rundt syv millioner kroner.

22.04.04 08:29

Den tiltalte forretningsmannen Håkon Nyland oppga til skattemyndighetene at han i 2002 hadde kjøpt 34 prosent av aksjene i et selskap som ifølge Dagens Næringsliv var eid av hvitvaskingssiktede Ole Bang.

Men Økokrim mener å kunne bevise at mannen hadde ytterligere en avtale med Bang, der det blant annet fremgikk at tiltaltes fremtidige utbytte på aksjene skulle tilbakebetales til selgeren.

Ifølge Økokrim skulle Stavanger-mannen for dette få utbetalt et beløp tilsvarende 10 prosent av selgerens skattebesparelse på rundt syv millioner. Dessuten førte tiltalte opp eierandelen på 34 prosent av aksjene i sin selvangivelse for 2002.

På grunn av den såkalte delingsmodellen i skattereglene ville de uriktige opplysningene medført en urettmessig skattefordel beregnet til rundt sju millioner kroner, opplyser Økokrim ifølge NTB.

Dagens Næringsliv melder at det ennå ikke er tatt ut noen tiltale mot Ole Bang, men at etterforskningen fortsatt pågår i flere land.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag