*Nettavisen* Økonomi.

Unnskylder Røkke

Foto: Heko Junge (Scanpix)

Den høyt profilerte forvalteren Jan Eiler Fleischer mener Kjell Inge Røkke ble tatt på sengen av de dårlige tidene. Han håper moldenseren får fortsette i førersetet i Aker Kværner.

15.10.03 12:29

– Hvem kunne ane at vi skulle få den største nedturen siden 30-tallet? Røkke kunne ikke ane at vi skulle få det så vondt.

Dette sier sjefen for Gambak-fondene, Jan Eiler Fleischer, til TV 2 Nettavisen. Fleischer er stor fan av Kjell Inge Røkke og ledelsen i Aker Kværner. Han mener Røkke fortsatt har mye å bidra med i det videre arbeidet i industriselskapet.

Tatt på sengen

- Jeg håper Røkke får fortsette som aksjonær og styreformann i Aker Kværner. Røkke er en sterk person, en riktig person, en ”doer”. Vi gikk inn i Aker Kværner da Røkke kom inn, sier den erfarne forvalteren.

- Det kan vel ikke ha vært så veldig overraskende at det kom en skikkelig nedtur i markedet?

Ikke bare de dumme

- Det er lett å være etterpåklok. Du må ikke tro at det var bare de dumme som ikke så at nedturen ville komme. Men vi som sitter midt oppe i det hver dag, vi klarer ikke å se at det går ned. Vi blir revet med av oppgangen, sier Fleischer engasjert.

- Du er ikke kritisk til Røkkes private forbruk?

- Det er klart at Røkke har et privat forbruk som ingen andre i Norge har. Men hvis han taper noen milliarder, så er jo det hans penger.

- Men Røkke har vel tatt ut store utbytter for å finansiere dette forbruket?

En vanvittig døråpner

- Røkke har jo et veldig komplisert selskapssystem. Det er umulig å ha oversikt over dette. Men Røkke er en hyggelig, karismatisk person, en som vi trenger. Har du møtt ham, forresten?

- Det ville være trist om han ikke skulle få fortsette. Han er en vanvittig døråpner. Hvor mange går og rusler med han derre tyskeren (forbundskansler Gerhard Schröder, red.anm.) på Aker Brygge?, spør Fleischer.

Det er heller ikke mange som kunne ordnet finansieringsavtalen Røkke fikk på plass for Masa Yards i Finland tidligere i år, mener Fleischer.

Jan Eiler Fleischer har lenge vært en av landets mest profilerte aksjeforvaltere som leder av aksjefondet Gambak. Virksomheten, som tidligere var eiet av blant andre Fleischer, ble for kort tid siden kjøpt av Alfred Berg Industrifinans.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.