*Nettavisen* Økonomi.

Uppstrøm-selskaper solgt

Foto: (Scanpix)

Ekteparet Uppstrøm har solgt holdingselskapet Paleum og datterselskapene for en ukjent sum. Den nye eieren overtar samtidig usikrede krav på nærmere 50 millioner kroner mot det konkurstruede eiendomsselskapet.

03.09.03 19:42

Godset i Normandie i Frankrike var bare en av eiendommene til ekteparet Uppstrøm. Dette skulle være et sted der Tor Arne Uppstrøm skulle dyrke sin lidenskap for veddeløpshester, og godset ble kjøpt og pusset opp for rundt 30 millioner kroner, melder TV 2-nyhetene.

Solgt til skinnhandler

Tirsdag ble denne eiendommen og 20 andre i selskapet Paleum solgt til skinnhandler Ole Gjerde på Hønefoss. Advokat Tor Kindem overtar som styreformann i selskapet.

- Min klient Gjerde-gruppen har kjøpt alle aksjene i selskapet, ja, sier Kindem til TV 2.

Kindem bekrefter at han er ny styreformann, og sier at de nå er i gang med å kartlegge selskapet.

Åpenbare pengeproblemer

Sammen med Bergens-investor Carl Fredrik Seim kjøpte Uppstrøm det tradisjonsrike verftet Mjellem og Karlsen. Seim er nå siktet for blant annet å ha tappet verftet for over 40 millioner kroner, før det ble slått konkurs.

Uppstrøm har for tiden åpenbare pengeproblemer og selger unna både hester og eiendom.

Tror ikke på konkurs

Kindem kan ikke si noe om Paleum kommer til å gå konkurs.

- Det kan jeg ikke si noe defintivt om, men det er åpenbart ikke min klients hensikt å skulle ribbe det selskapet for så å slå det konkurs, vi tar sikte på at dette selskapet skal leve videre, forteller Kindem.

Kreditorene skal få igjen pengene

Bankene har sikkerhet i Paleums eiendommer, mens resten av kreditorene har usikrede krav på rundt 50 millioner mot Paleum.

Kindem sier at de tar sikte på at alle kreditorene får igjen kravene sine.

- Og det ser ikke håpløst ut det, slik det fortoner seg nå, avslutter advokaten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.