*Nettavisen* Økonomi.

USA-oppgang fordunstet

Det begynte bra for USA-børsene torsdag, men oppgangen forsvant mot slutten av børsdagen.

09.02.06 22:54

(NA24): Det begynte riktig bra i USA torsdag, og midt på dagen var de viktigste indeksene opp nær 1 prosent, slik de også endte i går.

Men så glapp det, og markedet falt markant tilbake mot slutten av dagen, uten at det var helt lett å skjønne hvorfor.

Oppgangen på begynnelsen av dagen ble i alle fall begrunnet med sterke utsikter fra selskaper som butikkjeden Best Buy, forsikringsselskapet Aetna og hotellkjeden Marriott.

Forsikringsselskapet AIG steg litt i dag, etter å ha meldt om et forlik på 1,6 milliarder dollar med amerikanske finansmyndigheter, for tvilsom regnskapsførsel.

Energisektoren var svak torsdag. Oljeprisen var lite endret, men gassprisen på det amerikanske markedet falt i dag 3 prosent til det laveste nivået på nesten et år, etter at dette markedet var brennhett i fjor høst. Prisen er nå halvert siden desember. Det er fulle lagre og en mild vinter som tynger prisen.

Oljeserviceaksjer var blant de svakeste. Delindeksen for oljeserviceselskaper falt nær 3 prosent i dag.

Apple Computer bidrog til å tynge Nasdaq-indeksen. Aksjen falt nær 6 prosent, og har fått en skikkelig omgang med juling de siste par ukene, med et fall på nær 25 prosent. Det skjer etter at aksjen er tidoblet på to år, på grunn av den eventyrlige iPod-suksessen.

Den amerikanske staten la i dag ut et 30-års obligasjonslån i markedet, det første siden 2001. Auksjonen så ut til å ha blitt godt mottatt i markedet.

På makrofronten kom det tall som viste større lagre i bedriftene enn ventet, og en mindre økning enn ventet i ukentlige arbeidsledighetstall. Markedet så ut til å legge liten vekt på dette.

Dagens nøkkeltall

Dow Jones +0,23% til 10.883,35

Nasdaq -0,49% til 2.255,87

S&P 500 -0,15% til 1.263,78

De viktigste nyhetene får du på NA24.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag