*Nettavisen* Økonomi.

USAs økonomi krympet 37 prosent på ett kvartal

President Donald Trump bekrefter å ha gitt ordre om amerikansk dataangrep mot en russisk trollfabrikk i 2018.

TRUSSEL: Det er oppblussingen av koronaviruset som er den største trusselen mot gjenreisningen av økonomien i USA. Her er USAs president Donald Trump avbildet.  Foto: (NTB scanpix)

Oppblussingen av covid-19 i USA er den største trusselen mot gjenreisningen av økonomien, som krympet 37 prosent i andre kvartal, advarer IMF.

Det internasjonale pengefondet (IMF) spår fredag at amerikansk økonomi vil krympe med 6,6 prosent i løpet av 2020, men understreker at prognosen er forbundet med «enorm usikkerhet».

USAs regjering vil være nødt til å gjøre mer de kommende månedene for å støtte husholdninger og styrke etterspørselen, heter det i IMF-rapporten. Samtidig må myndighetene ta tak i fattigdommen og manglene i det amerikanske helsevesenet.

Les også: Smittetallene øker i deler av Europa: - Under overflaten skjer det store bevegelser

USA satte fredag ny rekord med 77.300 nye smittetilfeller på ett døgn, og totalen har nå passert 3,5 millioner. Over 140.000 mennesker har dødd med covid-19.

Antall smittede i USA begynte å stige igjen i mai, først og fremst i delstater som gjenåpnet økonomien mens koronaepidemien fortsatt var i full gang, særlig republikansk-styrte stater i sør og vest som Texas, Florida, Arizona og Georgia.

Antall døde per dag i USA nærmer seg nå 1.000 etter at det i mai og juni var betydelig lavere.

(©NTB)

Les mer: Forskere: Mulig korona-gjennombrudd

Les mer: Skuffende tall for Trump - flere enn ventet søker ledighetstrygd

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.