Gå til sidens hovedinnhold

Usikkert for 3500 arbeidsplasser

3500 norske arbeidsplasser i Color Line og Fjord Line kan forsvinne dersom Stortinget i dag fjerner fergemannskapenes skattefritak. Nullskatten koster staten en kvart milliard i året.

I ettermiddag behandles skipsfartsmeldingen i Stortinget. Fergene i utenriksfart, Color Line og Fjord Line, ligger an til å bli de store taperne. Ordningen med nullskatt for sjøfolk på utenriksfergene, som ble innført i 2002, ligger an til å forsvinne. I så fall kan fergeselskapene flagge ut av landet.

- Styret har allerede vedtatt at Fjord Line skal flagges ut, hvis ikke Stortinget viderefører nettolønnsordningen. Hvis vi flagger ut, forsvinner i utgangspunktet 500 norske arbeidsplasser, sier informasjonsdirektør Atle Kvamme i Fjord Line til Aftenposten.

- Vi vil bruke de to neste årene til å tenke, men det er viktig å få likeverdighet med våre konkurrenter, sier informasjonsdirektør Helge Otto Mathisen i Color Line til avisen.

Ordningen for fergene foreløpig er vedtatt i Stortinget ut 2005. Nå vil ikke flertallet av politikerne mer. Regjeringen og SV ønsker ikke å subsidiere servicepersonell på fergene med hundrevis av millioner over statsbudsjettet.

Skattefritakene koster staten 240 millioner kroner i året.

Reklame

Nyhet: Nå får du denne bilen som ladbar hybrid