Gå til sidens hovedinnhold

Ustødig i USA

Ikke en gang nyheten om den sterkeste økonomiske veksten i tredje kvartal på 20 år klarte å sikre oppgang over hele linja på Wall Street tirsdag.

Meldingen fra det amerikanske handelsdepartementet om at USA i tredje kvartal har hatt den sterkeste økonomiske veksten på 20 år fikk ikke investorene til å gå av hengslene.

Dow Jones-indeksen steg forsiktig tirsdag, mens Nasdaq-indeksen falt i forhold til mandag. Teknologiaksjene ligger fortsatt nær opp til årsbeste og mange brukte dagen på å selge seg ut for å ta ut gevinst.

De sterke økonomiske tallene var forventet og klarte derfor ikke å skape det helt store på børsene tirsdag.

Torsdag feires Thanksgiving i USA og mange aktører kan ha bestemt seg for å sette ned tempoet før langhelgen.

Forventer god julehandel
Den årlige BNP vekstraten i USA for tredje kvartal endte på 8,2 prosent, melder Reuters. Det er over dobbelt så mye som i andre kvartal, faktisk det høyeste nivået i USA siden første kvartal i 1984 da veksten var ni prosent, skriver The Wall Street Journal.

Analytikere tror ikke det vil være mulig å følge opp disse gode tallene i fjerde kvartal, men venter likevel en vekst på rundt fire prosent.

Indeksen for forbrukernes forventninger i USA steg til 91,7 i november. Forventet nivå var 85,0.

Indeksen måler forbrukernes situasjon og forventninger til sin private økonomi de nærmeste seks månedene. Økonomene håper nå at dette betyr at julehandelen vil nå rekordhøyder i år.

Nøkkeltallene
Industriindeksen Dow Jones steg 16,15 poeng eller 0,17 prosent til 9763,94 poeng.

Den bredere Standard & Poor's 500-indeksen endte også opp med 0,17 prosent, eller 1,81 poeng, til 1053,89 poeng.

Teknologiindeksen Nasdaq falt med 4,1 poeng eller 0,21 prosent til 1943,04 poeng.

Legemiddelselskaper som Pfizer falt tirsdag etter at et lovforslag som kan åpne for prisregulering ble vedtatt i Senatet tirsdag.

Reklame

Black Friday-pris på Garmin-favoritten fenix 5 Plus