Kredittkortselskapet Entercard mistet 4000 kunder per dag etter at den 20 år gamle samarbeidsavtalen med Coop var finito 1. februar, skriver Dagens Næringsliv (DN).

Les også: – Vi mister 4000 kunder daglig

I forrige uke barket partene sammen i retten fordi Entercard mener Coop villeder kundene til å si opp kredittkortavtalen med dem og heller velge Coops nye kredittkord, eid av Sparebank 1 Kreditt.

«Ekstremt kaos»

– Det neglisjeres at Entercard eksisterer. For å få Coop MasterCard, så må man si opp den eksisterende avtalen. Det skaper et stort kaos, men det er det Coop som må ta ansvar for, sa Entercards advokat Eirik Vinje i Garmann Mitchell i retten.

Ifølge ham er vi vitne til «et stort kaos», «et sant kaos», «et ekstremt kaos».

Coop avviser blankt at de «tilraner» seg kunder fra Entercard.

– Historiefortellingen henger ikke på greip, repliserte Coops advokat Magnus Nordøy Snellingen i Advokatfirmaet Wiersholm.

Ulik virkelighetsoppfatning

Coop hevder de har forsøkt å gjøre overgangen til nytt kredittkort så smidig som mulig, men at det har blitt forvirring fordi Entercard har sendt et nytt Re:member-kort til Coop-medlemmene, med Entercards egen logo. Tidligere hadde kortet Coop sin logo.

– For å gjøre overgangen så smidig som mulig tilbød Sparebank1 Kreditt våre medeiere å avslutte deres Re:member-kort ved innvilgelse av nytt Coop MasterCard. Dette er det Entercard motsetter seg, uttalte Coops kommunikasjonssjef Harald Kristiansen til DN 20. februar.

7. februar ga Oslo tingrett Entercard medhold i en såkalt «midlertidig forføyning», noe Coop anket.

Nå gjenstår det å se hva som blir løsningen på denne floken.