*Nettavisen* Økonomi.

Bjørn Inge Pettersen

Utbombede aksjer kan bli børsraketter

Flere aksjer som har fått kjørt seg her på Oslo Børs, kan komme kraftig tilbake de kommende månedene, lyder konklusjonen fra Aksjeanalyser.com. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

Blant disse ti hardt prøvede aksjene på Oslo Børs kan det nå være flere mulige børsraketter for de neste 6-12 måneder.

Aksjeanalyser.com har for sine medlemmer sett nærmere på ti spennende og interessante aksjer på Oslo Børs, og hvor flere av disse aksjene har stupt på Oslo Børs de seneste årene.

Aksjeanalyser.com har sett nærmere på om noen av disse aksjene kan bli kommende børsraketter på Oslo Børs iløpet av de neste 6-12 måneder.

Aksjeanalyser.com har altså sett nærmere på ti utvalgte aksjer på Oslo Børs, og hvor flere av disse aksjene vurderes til å kunne ha et potensiale for å dobles på 12 måneders sikt.

Disse ti aksjene som Aksjeanalyser.com har studert nærmere på det tekniske bildet for, og hva dette indikerer om den videre utviklingen for aksjene i tiden fremover er som følger:

  • Golden Ocean Group (GOGL)
  • Idex (IDEX)
  • Next Biometrics Group (NEXT)
  • Petroleum Geo Services (PGS)
  • Polarcus (PLCS)
  • Questerre Energy (QEC)
  • REC Silicon (REC)
  • Targovax (TRVX)
  • Thinfilm (THIN)
  • Solstad Offshore (SOFF)

Aksjeanalyser.com har funnet frem til sine fem favorittaksjer iblant disse ti hardt prøvede aksjene på Oslo Børs, og hvor Aksjeanalyser.com vurderer potensialet for disse fem aksjene til å kunne være betydelig på 6-12 måneders sikt.

Flere av aksjene vurderes til å ha et potensiale for å kunne dobles på 12 måneders sikt.

Nedenfor her så følger tekniske analyser av to av disse fem favorittaksjene presentert for medlemmer av Aksjeanalyser.com. For å få tilgang til alt av analyser hos Aksjeanalyser.com så må man være betalende medlem.

Petroleum Geo Services (PGS)

Petroleum Geo-Services er en teknologisk fokusert serviceleverandør til oljeindustrien som leverer tjenester innen geofysikk til det globale markedet.

For mer informasjon om selskapet, se her: http://www.pgs.com/

Teknisk Analyse av Petroleum Geo Services (PGS)

Petroleum Geo Services (PGS) har vist en meget svak utvikling i mange år, og aksjen ble handlet rundt NOK 100.00 i 2012/2013, mens den var lavest rundt NOK 10.00 i slutten av desember 2018.

Aksjen er svært volatil og steg kraftig i første halvdel av 2018 fra en bunn i slutten av 2017 rundt NOK 12.00 og til en topp over NOK 40.00 i midten av 2018.

Så har aksjen falt kraftig igjen og var lavest nær NOK 10.00 i slutten av 2018, og så har den fått et kraftig løft igjen de seneste månedene, og handles idag rundt NOK 20.00.

Det innebærer altså svært høy risiko ved å investere i PGS-aksjen da den er en svært volatil aksje.

Det er imidlertid enkelte positive tekniske signaler å spore nå for PGS-aksjen, og den kan være iferd med å etablere en ny og stigende trend, og hvor den nå i det korte bildet har konsolidert imellom et teknisk støttenivå rundt NOK 16.00 og et motstandsnivå rundt NOK 21.50 (jf. dagdiagram nedenfor).

Et etablert brudd på et av disse to nivåene, NOK 16.00 eller NOK 21.50, vil være med å gi nye viktigte tekniske signaler for den kommende utviklingen fremover for PGS-aksjen.

Ulike momentum-indikatorer som RSI, Stochastics og MACD signaliserer videre oppgang for aksjen på kort sikt, og således så kan det gjerne være nært forestående et brudd opp igjennom det viktige NOK 21.50-nivået.

Ved et eventuelt brudd over NOK 21.50-nivået så vil det utløses nye kraftige positive tekniske signaler for PGS-aksjen.

Potensialet for aksjen vurderes da til å kunne være imellom NOK 30.00 – 40.00 på 6-12 måneders sikt.

Aksjeanalyser.com sin egen tekniske og kvantitative analysemodell, SignalListen, er fremdeles i salgssignal for PGS men er nær ved å utløse et kjøpssignal for aksjen nå. SignalListen har nå vært i salgssignal for PGS-aksjen siden august 2018 da aksjen var rundt NOK 33.00 (jf. diagram ‘ SignalListen’ nedenfor).

Basert på det samlede tekniske bildet for Petroleum Geo Services (PGS) så vurderes aksjen som en spennende kjøpskandidat, og ved et brudd over NOK 21.50-nivået så kan aksjen ha et potensiale helt opp imot NOK 30.00 – 40.00 på 6-12 måneders sikt.

Teknisk Analyse av Petroleum Geo Services (PGS):

Klikk på bildet for å forstørre.

Questerre Energy (ticker på Oslo Børs: QEC)

Questerre Energy Corporation is an independent energy company focused on unconventional oil and gas projects. The Company is developing a portfolio of oil shale assets in North America and a portfolio of light oil assets primarily in Saskatchewan. The Company is also leveraging its expertise to commercialize its Utica shale gas discovery in the St. Lawrence Lowlands, Quebec.

For mer informasjon om selskapet, se her: http://www.questerre.com/

Teknisk Analyse av Questerre Energy (ticker på Oslo Børs: QEC)

Questerre Energy (ticker på Oslo Børs: QEC) har vist en svært svak utvikling i 2018, men har de seneste månedene vendt kraftig oppover og utløst flere positive tekniske signaler.

Aksjen var høyest rundt NOK 8.00 i 2017 og 2018 (jf. ukediagram nedenfor), før aksjen falt til lavest rundt NOK 1.40 i slutten av 2018.

Så har aksjen fått en kraftig rekyl opp de seneste månedene, og handles idag rundt NOK 2.72.

Det er utløst flere positive tekniske signaler for Questerre Energy (QEC) de seneste månedene.

Blant annet så har aksjen nå brutt ut av den fallende trenden som aksjen beveget seg innenfor i 2018 (jf. ukediagram nedenfor).

Aksjen har videre brutt over 50-dagers glidende gjennomsnitt, og tester i disse dager motstandsnivået rundt 200-dagers glidende gjennomsnitt og et motstandsnivå rundt NOK 3.00.

Et eventuelt brudd over NOK 3.00-nivået vil utløse nye kraftige positive tekniske signaler for Questerre Energy (QEC), og hvor da videre oppgang opp mot NOK 4.00 vil kunne komme iløpet av kort tid.

Skulle også NOK 4.00-nivået brytes på sikt for Questerre Energy (QEC) så vil potensialet for aksjen kunne være opp imot tidligere topper ifra 2017 og 2018, rundt NOK 8.00.

Aksjeanalyser.com sin egen tekniske og kvantitative analysemodell, SignalListen, har vært i salgssignal for Questerre Energy (QEC) i lengre tid nå, men er nå iferd med å utløse kjøpssignal for aksjen. Dette vil først bli endelig bekreftet etter børsslutt fredag da modellen blant annet bygger på ulike ukesdata.

Basert på det samlede tekniske bildet for Questerre Energy (QEC) så vurders aksjen som en spennende kjøpskandidat, men det skal informeres om at aksjen er svært volatil, og dermed innebærer det naturligvis også svært høy risiko ved å investere i aksjen.

Potensialet for aksjen vurderes til å kunne være helt opp i mot NOK 8.00 på 12 måneders sikt, og rundt NOK 4.00 på 3-6 måneders sikt.

Teknisk Analyse av Questerre Energy (ticker på Oslo Børs: QEC):

Klikk på bildet for å forstørre.

Charts hentet i fra analyseprogrammet Vikingen som du nå kan få kjøpt med hele 30% rabatt som medlem via Aksjeanalyser.com. Les mer her…

Husk også å ha lest Aksjeanalyser.com sin disclaimer her…

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag