*Nettavisen* Økonomi.

Utbrent av prestasjonspress

Dem som lar selvbildet bestemmes av prestasjonene på jobben er mer disponert for utbrenthet. Dette gjelder særlig unge, velutdannende og kvinner.

- Gamle, stabile institusjoner har blitt erstattet av mer fleksible og løse nettverk, med større fokus på ekstraordinære individuelle prestasjoner enn på alminnelige arbeidsvaner. Streben etter å være ”noen” er i ferd med å erstatte det gamle ønsket om å være ”noe”, heter det i en undersøkelsen som er gjennomført av det svenske Arbetslivsinstitutet blant 17.000 personer.

Utbrent
En av konklusjonene er at personligheten henger sammen med utbrenthet. Mange lar selvbildet i større eller mindre grad bli styrt av hva man presterer i arbeidslivet. Kombinasjonen av et slikt prestasjonsbasert selvbilde og en krevende jobb kan fort bli utbrenthet.

Ifølge forsker Lennart Hallsten, som står bak studien, kan omkring fem og femten prosent av befolkningen ha høy prestasjonsbasert selvfølelse, samtidig som de kjenner seg trøtte og nedstemte.

- På den andre siden finnes det mennesker som blir utmattet av arbeidet, men som ikke har en så sterk prestasjonsbasert selvfølelse. Disse ville nok være svært fornøyde om man skulle minske kravene i deres arbeide. Dem som lar selvbildet styres av prestasjonene vil derimot ikke like det, selv om de blir utmattet og nedstemt av arbeidet, sier forskeren til TV 2 Nettavisen.

Selvrealiering
Arbeidslivet har blitt mer individualisert og konkurransepreget. Samtidig har samfunnet blitt mer individfokusert og opptatt av selvrealisering enn tidligere.

Flere tar høyere utdanning og har jobber som gir en forholdsvis stor grad av kontroll over egen arbeidsprosess. Dermed øker også tilbøyeligheten til å la selvbildet bestemmes av hva man presterer på jobben, mener forskeren.

- Bedrifter kan spare store beløp på å forebygge stressreaksjoner hos de ansatte og innføre nye retningslinjer og ta opp prestasjonskrav i medarbeidersamtaler, mener Hallsten.

Interessant
- Undersøkelsen er veldig interessant fordi den viser at personligheten henger sammen med utbrenthet. Tidligere har primært forhold i arbeidslivet blitt forsket på i forbindelse med denne lidelsen, sier Bjørn Lau, forsker ved Statens arbeidsmiljøinstitutt i Norge til NTB.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.