*Nettavisen* Økonomi.

Utenlandsstudenter utdanner seg til ledighet

Medisin, fysioterapi og journalistikk er populære valg blant nordmenn som vil studere i utlandet. Men de risikerer å komme hjem til ledighet.

27.09.04 06:24

Siden 1995 er det totale antallet utenlandsstudenter blitt doblet - til over 15.000 i år. Mange velger populære studier innen helsevesen og media.

- Antallet nyutdannede leger eksploderer. For noen år siden hadde man aldri trodd det skulle bli overskudd på leger, men nå er vi reelt bekymret på medlemmenes vegne, sier turnuslege og sentralstyremedlem i Legeforeningen, Ragnhild Øydna Støen, til Dagsavisen.

Forrige studieår fikk 2.008 medisinstudenter i utlandet støtte fra Lånekassen, i likhet med 476 fysioterapistudenter. 491 nordmenn valgte journalistikk eller mediefag i utlandet. Innsparinger både innen helsevesen og i mediebransjen kan gjøre hverdagen hard når studentene kommer tilbake.

- De bør vite at de begynner på et studium der arbeidsledigheten øker kraftig. Ingenting tyder på at det skal bli bedre med det første, sier leder Snorre Vikdal i Foreningen Unge Fysioterapeuters Fellesskap.

Norsk Journalistlags leder Ann-Margrit Austenå mener journalistikk- og mediestudenter kan få et knallhardt møte med arbeidsmarkedet i Norge, og tror det kan være lurt å tenke på alternative inntekter i mellomtiden.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.