*Nettavisen* Økonomi.

Utfordrer advokat til million-duell

Det nye WGI-selskapet Aspiritus utfordrer advokat Olav Sylte til et millionveddemål om utfallet i stevningen han har gjort mot selskapet.

14.04.05 14:55

Det går frem av et åpent brev Aspiritus har oversendt Olav Sylte, som på vegne av et titalls klienter har anlagt sak mot WGI og de fem norske verdenslederne.

Du kan lese hele brevet fra Aspiritus til Sylte her.

I brevet heter det blant annet: «Ettersom du er så sikker på å vinne frem i denne farsen av en påstått sak, utfordrer vi deg til å underbygge din selvsikkerhet med å satse en million kroner på at du vinner.»

Dersom Sylte aksepterer dette, vil Aspiritus etter sigende plassere en million kroner på en sperret advokatkonto. Vinneren av rettssaken får overført pengene fra motparten.

- Satser hos seriøse aktører
Skjønt, Aspiritus har ikke stor tiltro til at Sylte vil underbygge sine muntlige påstander med hard cash.

- Vi avventer ditt svar, men vi er relativt sikre på utfallet, skriver Aspiritus videre.

Til TV 2 Nettavisen sier Olav Sylte at han ikke akter å stille opp.

- Jeg lar retten avgjøre utfallet av saken. Og dersom jeg skulle finne på å vedde om noe som helst, vil jeg heller gjøre det hos seriøse aktører, sier Sylte.

Truer med advokatforeningen
Samtidig med at advokat Sylte utfordres til et millionveddemål, trues han også med anmeldelse til Den Norske Advokatforening. I brevet sås det tvil om hvorvidt Sylte er medlem av foreningen.

En enkel telefon til advokatforeningen viser at Sylte er medlem.

I brevet heter det at dersom Sylte virkelig er medlem, så vil Aspiritus vurdere å sette sammen en mappe med handlinger og uttalelser som viser at Sylte ikke følger foreningens interne regler.

Truer med rettssak - igjen
Videre heter det at selskapet vil vurdere å gå til rettslige skritt mot Sylte og hans firma, og at juridisk prosess vil bli innledet snarest. Aspiritus skriver at Sylte snart vil bli oppsøkt av en «service agent», som formodentlig da vil overlevere stemningen.

- Jeg vet ikke helt hva Aspiritus mener med dette, men jeg avventer besøk fra vedkommende, og hva vedkommende vil si til meg, sier Sylte.

Som TV 2 Nettavisen skrev i forrige uke , har WGI etter hvert truet med søksmål overfor flere media, inklusive oss selv. TV 2 Nettavisen har ennå ikke mottatt noen offisiell henvendelse fra WGI.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag