Gå til sidens hovedinnhold

- Utsett London-turen

Vent med å dra til England, hvis du ikke må, anbefaler reisebyrået. Her er alternativene.

Les NA24 på mobil

Berg-Hansen reisebyrå oppfordrer alle som absolutt ikke er nødt til å dra til Storbritannia om å booke om billetten.

Det er store forsinkelser i flytrafikken over hele Europa etter at alle fly til England ble stoppet i morges. Forsinkelsene har også rammet innenrikspassasjerer i Norge og folk som er på vei til andre europeiske byer.

NA24 - din næringslivsavis

- Book om billetten
- I og med at det hersker såpass mye usikkerhet, så har vi ringt opp alle våre reisende. Vår anbefaling er at de booker om billettene sine til et senere tidspunkt. I første omgang gjelder dette de som har billetter til og med 13. august, sier informasjonssjef Anette Maltun Kofoed i Berg-Hansen reisebyrå til NA24.

- London er et svært populært reisemål for både feriereisende og forretningsreisende. Men akkurat nå er det best å vente, og vår klare anbefaling er at dersom man ikke har et absolutt behov for å reise så bør man vente, sier Maltun Kofoed.

Slik kommer du deg til London
Selv om all flytrafikk til de store flyplassene er satt på bakken, finnes det alternativer. Passasjerer som skal til England kan fly til Paris og ta tog derfra. Ekspresstoget under Den engelske kanal tar rundt to timer.

Det går også båter fra både Nederland og Frankrike.

Det lille privatflyselskapet Sundt Air har ikke merket noen ekstra pågang fra desperate reisende som må til London.

- Vi har ikke hatt noen ekstra flyvninger til Storbritannia. Vi har samme kapasitet som før, men vi er jo ekstra på alerten vi også, sier daglig leder Tor Bratli i Sundt Air til NA24.

Sundt Air lander sjelden på Heathrow, men i London Docklands og Luton, opplyser selskapet.

LES OGSÅ: - Ikke dra til London

Bekymret for bagasjen
Europeiske Reiseforsikring får mange telefoner fra nordmenn som er redd for å få bagasjen sin ødelagt eller frastjålet på grunn av de nye sikkerhetstiltakene i flytrafikken. Avsløringen av de planlagte terrorangrepene i Storbritannia har ført til at flypassasjerer må sjekke inn all bagasje.

Det eneste passasjerene får ta med seg inn i flyet er ting som medisiner, pass, lommebok og reisedokumenter.

Informasjonssjef Emma Elisabeth Vennesland i If Skadeforsikring sier nordmenn som skal reise til Storbritannia må ta ansvar for egen sikkerhet.

– Situasjonen forandrer seg fra time til time. Det er viktig å holde seg oppdatert og å være lydhør overfor anbefalinger fra myndigheter og flyselskaper, sier Vennesland

- Regn med kaos
Hun sier norske flypassasjerer må regne med kaotiske tilstander i situasjonen som har oppstått.

– Det vil være store forsinkelser på rutene til og fra Storbritannia. Og disse forsinkelsene vil kunne spre seg til flyplasser andre steder, spesielt i Europa. I tillegg må de som reiser regne med lange køer og trange forhold på flyplassene, avslutter Vennesland.

Reklame

Best i test påskeegg 2021

Kommentarer til denne saken