Gå til sidens hovedinnhold

Utslipp og overturisme gjør at NHO vil kutte kraftig i cruisetrafikken

Cruiseturister legger igjen minst penger på land i Norge og slipper ut mest CO2, kommer det fram i en ny rapport. Nå vil NHO gjøre kraftige cruise-kutt.

I en rapport utført av Stakeholder for NHO Reiseliv kommer det fram at cruiseturister har et forbruk på 650 kroner per døgn og i gjennomsnitt 4,1 dagers opphold i Norge, skriver Dagens Næringsliv.

Les mer

Helomvending etter kundestorm: Her er Norwegians nye bagasjeregler

En cruiseturist fra Australia bringer med seg et utslipp på 545 gram CO2 per brukte krone, mens en utslippet fra en gjennomsnittlig sveitsisk turist er på åtte gram utslipp per forbrukte krone. Sveitseren legger samtidig igjen nesten tre ganger mer penger enn cruiseturisten: 1.820 kroner i døgnet.

- Dramatiske tall

Verstingene er cruiseturister fra oversjøiske land som USA, Canada og Australia. Dette grunnet flyreisen, hvor en australier nesten har 70 ganger høyere utslipp per brukte krone enn en turist fra Sveits.

Les mer

Da Norwegian-ansatt så Bentes billett, fikk hun 1500 kroner i gebyr: - Vi ble behandlet som kriminelle

– Dette er dramatiske tall som viser at vi er nødt til å begrense cruisetrafikken både av hensyn til utslippene og den overturismen som gjør folk lokalt forbannet, sier Kristin Krohn Devold i NHO Reiseliv til DN.

Hun mener de mest forurensende skipene må lukes ut, og at antall anløp må kuttes. Administrerende direktør Christian Lunde i VisitOslo mener rapporten viser hvordan reiselivet kan påvirke utslippene i landet.

Les mer

Senterpartiet vil senke drivstoffavgiftene

– Det vil fremover handle mindre om å få flere gjester, men om å få de riktige, sier han til avisa.

(©NTB)

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar