Søndag sprakk nyheten om at prinsesse Märtha Louise er kjæreste med sjamanen Durek Verrett. Verrett har også et samarbeid med prinsesse Märtha Louise som omfatter foredragsturneen The Princess and The Shaman.

Tirsdag formiddag er foredragene i Oslo og Fredrikstad utsolgt. Billettene koster mellom 595 og 1030 norske kroner.

I en tekstmelding til Nettavisen Økonomi skriver Märtha Louises manager Carina Carlsen at billettsalget i Stavanger går fremover, men at det fortsatt er billetter igjen.

Les mer: Vebjørn Selbekk kritiserer sjamanen og Märtha: - Bruker rått det at hun er kongelig

«En katastrofal jackpot»

Det er tre år siden det ble kjent at prinsessen og Ari Behn skulle skilles. Prinsessens amerikanske kjæreste bor og jobber i Los Angeles. Han er markedsført som kjendisenes sjaman, og nå skal han ha en rekke forestillinger og offentlige workshops sammen med Märtha Louise i København (19. mai), Stavanger (20. mai), Tromsø (21. mai), Oslo (22. mai) og Fredrikstad (23. mai).

Sjamanen Durek og aktiviteten hans er omstridt. Blant annet har opptredenen i Stavanger, som skal være i St. Petri-kirken, skapt reaksjoner for at kirken åpner for nyreligiøsitet i kirken.

Foredraget, som har norgespremiere i Stavanger, skal «invitere til en reise til livets mysterier, hvordan komme i dypere kontakt med din indre kraft og øke bevisstheten så du tar fram den egentlige deg uansett hvor du er i livet».

I sin lederartikkel Nett på sak mandag, skriver sjefredaktør i Nettavisen Gunnar Stavrum at: «Samtalen fra scenen er nesten en katastrofal jackpot for alle som tror på vitenskap og medisin, og som mistror at folk har evner til å se auraer, helbrede med varme hender, og komme i kontakt med din indre kraft og holde kontakt med engler».

Kan tjene opp mot millionen

Totalt er det 1.551 sitteplasser til arrangementet. Dersom alle blir utsolgt, kan inntektene beløpe seg til 922.000 kroner for de fire kveldene.

Ifølge Ticketmaster har Sankt Petri kirke i Stavanger 900 sitteplasser. Verdensteatret i Tromsø har 206 sitteplasser. Edderkoppen scene i Oslo har 345 sitteplasser, mens Gamlebyen kulturhus i Fredrikstad har 100 sitteplasser.

I etterkant av søndagens nyhet om at den selverklærte sjamanen og prinsesse Märtha Louise var et par, hevdet Verrett at han hadde fått munnkurv av kongehuset og at han var utilgjengelig for intervjuer. Da Dagbladet spurte kongehuset om det stemte, svarte imidlertid kommunikasjonssjef Guri Ofstad Varpe at Verrett ikke hadde fått noen munnkurv fra dem.

Les mer: Prinsessen og sjamanen

Les mer: Prinsessen og sjamanen kan tjene millionbeløp på fire kvelder på scenen