*Nettavisen* Økonomi.

Utvider avtale om krisefly

Foto: Håvard Solem, TV 2 Nettavisen

Forsvaret inngår avtale med SAS Braathens om hjemtransport for tilskadekomne nordmenn fra utlandet. Bakgrunnen er flomkatastrofen.

25.01.05 15:06

Avtalen gjelder både sivile og militære, og den sikrer tilgang til fly på kort varsel dersom det skulle oppstå behov. Forsvaret vil bidra til klargjøring av flyene og stille med medisinsk personell, ifølge en pressemelding fra Forsvarsdepartementet.

I forbindelse med flodbølgekatastrofen i Asia sørget Forsvaret for at det ble det satt inn spesialinnredete fly med medisinsk personell som hentet hjem tilskadekomne personer. Dette skjedde med basis i en avtale som Forsvaret har hatt med SAS Braathens om medisinsk evakuering av militært personell fra operasjonsområder i utlandet. Forsvarets avtale ble kortvarig utvidet til også å omfatte tilskadekomne etter flodbølgekatastrofen.

- Dette har aktualisert behovet for en ny avtale, som på permanent basis omfatter både sivile og militære personer, heter det i meldingen.

Derfor har Forsvaret inngått en ny avtale med SAS Braathens om hjemtransport av tilskadekomne nordmenn fra utlandet.

SAS Braathens stiller to fly til disposisjon, som skal kunne ta av innen henholdsvis 24 og 36 timer etter at varsel er gitt.

- Den nye avtalen vil muliggjøre en raskere hjemtransport, og er dermed et viktig bidrag til en bedret beredskap på dette området, heter det i meldingen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag