*Nettavisen* Økonomi.

Utvider riggstreiken

Foto: Erik Johansen (Scanpix)

Oljearbeidernes Fellessammenslutning (OFS) varslet fredag at forbundet vil ta ut sine medlemmer på produksjonsskipet Petrojarl Varg i streik fra 8. oktober.

17.09.04 17:34

Det betyr at den fra før omfattende rigg-konflikten nå er utvidet til produksjonssektoren. Til nå har streiken bare rammet oljeproduksjonen indirekte ved at leteboringen er blitt forsinket og forhindret.

- Dramatisk
Dagsproduksjonen på Varg ligger rundt 30.000 fat. Det er oljeselskapet Pertra som rammes.

- Petroleum Geo Services (PGS) som eier oljeselskapet og produksjonsskipet, har nettopp vært gjennom en svært vanskelig omstillingsprosess. Derfor er beslutningen om å utvide streiken dramatisk, sier administrerende direktør i Norges Rederiforbund, Marianne Lie.

Hun mener OFS setter både selskapet og arbeidstakerne i fare ved å utvide konflikten til også å gjelde produksjonen.

OFS-leder, Terje Nustad, begrunner beslutningen med at forbundet vil ramme Rederiforbundets medlemmer direkte. Riggene som fra før er i streik er engasjert av oljeselskapene som dermed blir den tapende part.

Enige
Riggkonflikten gjelder bare medlemmene i OFS som utgjør om lag 20 prosent av arbeidsstokken på riggene. De andre forbundene, som organiserer 80 prosent av arbeidsstokken, har for lengst blitt enige med arbeidsgiversiden om en lønnsavtale.

De krav OFS stiller har arbeidsgivere og arbeidstakere blitt enige om å løse gjennom en spesiell arbeidsgruppe fordi kravene ligger på siden av de spørsmål som omfattes av lønnsavtalen.

OFS har ikke villet akseptere dette synet.

© NTB

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.