*Nettavisen* Økonomi.

Uviss fremtid for Kanal 24

Selv om fusjonsplanene for Kanal 24 og P4 ble lagt på is i vinter, er muligheten for en sammenslåing likevel til stede.

15.06.05 13:18

"Vi er av den oppfatning at det vil skje strukturelle endringer i det norske radiomarkedet i løpet av de neste 3-12 månedene, enten ved TV 2s overtakelse av Kanal 24 eller ved etablering av et nytt radioselskap med P4. Det er også mulig å tenke seg andre konstellasjoner", skriver administrerende direktør Nils Gauslaa i Agderposten, administrerende direktør Lars Erik Torjussen i Fædrelandsvennen og administrerende direktør Per Axel Koch i Adresseavisen i et styredokument som Aftenposten har fått tilgang til.

På et styremøte i avisene denne uken, er det emisjonen på 14 millioner kroner i Kanal 24 som står på agendaen. Både Agderposten, Adresseavisen og TV 2 har sagt seg villige til å bla opp. Men da må alle eierne stille opp.

Dersom det ikke lykkes å drive kanalen videre, er fire alternativer skissert opp i dokumentet.

Enten kan TV 2 overta hele selskapet, eller så kan det være aktuelt med en sammenlåing med P4. En annen mulighet er å selge selskapet til en ny aktør, eller å legge ned.

Blant annet skal SBS Radio ha vist interesse for Kanal 24. Dette skal imidlertid ifølge styredokumentet være et lite sannsynlig alternativ. I tillegg mener styreformann Per Axel Koch i Kanal 24 at nedleggelse ikke er realistisk. Da fremholder Koch en sammenslåing med P4 som langt mer sannsynlig.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.