*Nettavisen* Økonomi.

Våget ikke å ta imot bløtkaker

For noen år siden fikk Legemiddelverket flere bløtkaker lever anonymt på døren. Ledelsen fryktet smøring og sendte kakene til et sykehjem.

31.01.05 08:26

Legemiddelverket er et av mange statlige organer som har stor makt og tar avgjørelser som får store økonomiske konsekvenser.

De ansatte er derfor følger derfor reglene i Tjenestemannsloven strengt.

For noen år siden ble fem bløtkaker levert anonymt på døren til Legemiddelverket. Verken budet eller bakeren ville avsløre hvem som sendte kakene, men de ansatte hadde mistanke om at kaken kom fra leverandøren av et legemiddel som nettopp var blitt godkjent.

Denne mistanken skapte senere glede hos noe uvitende beboere på et av sykehjemmene i Oslo. Ledelsen i Legemiddelverket våget nemlig ikke å finne frem kakespaden, og sendte alle kakene videre til et sykehjem.

Historien stammer fra før tiden dagens direktør, Gro Ramsten Wesenberg, ledet Legemiddelverket, men hun bekrefter historien.

Hun forteller at de fortsatt er et sterkt fokus på habilitet i Legemiddelverket.

- Når vi holder foredrag for legemiddelindustrien og det er snakk om honorar, så går honoraret til Legemiddelverket, sier Wesenberg.

Men det er ikke alt de sier nei til.

- Til jul sender flere av firmaene en konfekteske til avdelingen, og da får de ansatte lov til å spise den. Vi får en stor eske med Smil, og det tillater vi, sier Wesenberg.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.