Gå til sidens hovedinnhold

Vålerenga Vertshus selges: - Nye eiere kan gjøre som de vil

Tradisjonsrike Vålerenga Vertshus er til salgs. VIF-supporterne må håpe på at en ny eier driver stedet i samme ånd.

Vertshuset i Hedmarksgata 1 på Vålerenga er en såkalt kombinasjonseiendom, bestående av to næringsseksjoner og to boligseksjoner. Totale arealer er på 502 kvadratmeter, og arealene selges samlet.

- Det er to privatpersoner som selger. Disse personene har bodd der og drevet stedet i mange år, men de begynner å komme opp i årene. En endret livssituasjon gjør at de nå selger, sier eiendomsmegler Lasse Bjørnson i DNB Eiendom til Nettavisen Økonomi.

- Hva kan du si om salgsobjektet?
- Det er et landemerke på Vålerenga og samlingspunkt for mange, så det blir spennende men en ny eier. En ting er selve vertshuset, men det er er også en del boligeiendommer.

Les også: Er det sunt for min psykiske helse å holde med Vålerenga fotball

Ingen føringer

Vertshuset er kjent som samlingssted for VIF-supportere. Spørsmålet blir så om det fortsatt er det når ny eier har overtatt.

- Er det langt noen føringer for vertshuset?
- Nei, ny eier og driftsselskapet kan gjøre som de vil. Leiekontrakten med vertshuset går ut 1. januar, mens for boligene er det varierende utløp av leiekontraktene, svarer Bjørnson.

Han sier noe av arealene er ikke utleid i en gård som krever vedlikehold, men også erfaring for å drive.

Les også: Rekdal til frontalangrep på Vålerenga

Samme ånd?

- Eiendommen er velfungerende i dag, men bygningen er opprinnelig fra 1870. Nærmiljøet er nok spente på hva det blir der fremover, om det drives i samme ånden, sier Bjørnson.

Bygningsmassen består av eldre trehusbebyggelse, men ble rehabilitert og påbygget en rekke ganger i perioden 1989-1997. En nye eier må påregne oppgraderinger og løpende vedlikehold. Bruksarealet er på 502 kvadratmeter, hvorav primærrom utgjør 217 kvadratmeter. Tomten er på 438 kvadratmeter.

Alle boligene er utleid umøblert. Den ene eieren har brukt hoveddelen av én seksjon som egen bolig, og denne delen vil være ledig for kjøper ved overtagelse.

Leieinntekter i fjor for øvrige arealene var for øvrig på 1,23 millioner kroner.

Kommentarer til denne saken