Valla nekter å gripe inn

LO-leder Gerd-Liv Valla avviser kontant oppfordringen fra forhandlingsleder i Handels- og Servicenæringens Hovedorganisasjon (HSH), Kim Nordlie.

26.04.04 16:11

I mandagens utgave av Aftenposten ber direktør i arbeidsgiverorganisasjonen HSH, Kim Nordlie, om at LO-lederen griper inn og stanser streiken.

Dialog

Han inviterer også til dialog om hvordan arbeidsgiver- og arbeidstakerorganisasjonene kan få flere til å organisere seg.

- Når forhandlingsleder i HSH Kim Nordli går ut på en slik måte, er det lite formålstjenlig. LO griper naturligvis ikke inn i konflikten på bakgrunn av dette utspillet, sier LO-leder Gerd-Liv Valla i en pressemelding.

Valla minner om at dette er et forbundsvist oppgjør, og at det er opp til partene å finne en løsning.

- Arbeidsgiversiden må nå skjønne at LO støtter transportarbeiderne.

Prinsipper

Pengespørsmålet kom aldri på bordet i meglingen, ettersom arbeidsgiverne avviste kravet om at fagorganiserte skal ha høyere lønn enn uorganiserte.

- Prinsippspørsmålet som det streikes for kan ikke løses gjennom lønnsforhandlinger, megling, streik eller lønnsnemnd. Saken kan ikke løses gjennom tiltak som vi oppfatter som brudd på organisasjonsfriheten eller brudd på prinsippet om lik lønn for likeverdig arbeid, sier Nordlie til Aftenposten.

Grip inn!

Derfor ber Nordlie nå LO-leder Gerd-Liv Valla om å gripe inn og stanse streiken til LO-tilsluttede Norsk Transportarbeiderforbund og to andre forbund.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag