Gå til sidens hovedinnhold

Vann-vittige prisforskjeller

Vi drikker vann i store mengder i varmen. Pass på hvordan du skaffer deg dråpene, det er nemlig mulig å bli flådd.

Vann er en av de enkleste naturresursene å utnytte. Produsentene kan i mange tilfeller ta vann rett fra en kilde og fylle det på flasker. Det er ikke behov for tilsetting av sukker, smaksstoffer, kullsyre eller noe annet som fordyrer produksjonsprosessen.

Vi har tilgang på enorme menger vann i springen til lav pris. Norge er et av de landende i verden med best, og mest vann. Derfor skulle en tro at det å kjøpe vann på flaske skulle være billig. Men den gang ei.

Stor avanse
En rekke kiosker og servicebutikker har sett sitt snitt til å tjene gode penger på nordmenns behov for å kjøpe vann på flaske.

Rusler du inn på 7-Eleven på en varm sommerdag må du legge 18 kroner på bordet for å få med deg en halvliter Imsdal. Ønsker du derimot å kjøpe iste, kan du fint få en halvliter fra Tine til 12 kroner.

Vannet koster altså 50 prosent mer enn den foredlede drikken fra Tine.

Annerledes på Rema
7-Eleven er en del av Reitan-gruppen, som også står bak Rema 1000-kjeden. Kjøper du den samme halvliteren med Imsdal hos Rema koster det deg 7,50. En halvliter Tine Iste koster 9 kroner. Her er altså prisdifferansen snudd på hodet, hvor iste er dyrere enn vann.

Ingen i verken Reitan-gruppen, som står bak Rema 1000, 7-Eleven og Narvesen, Deli de Luca eller Ringnes har vært tilgjengelig for kommentar eller ønsket å kommentere prisnivået på vann.

Kjenner du til varer med store prissprik? Tips oss !

Reklame

Prøv gratis: Få HBO, Viaplay, Paramount+ og mange TV-kanaler ett sted

Kommentarer til denne saken