*Nettavisen* Økonomi.

Vant pokerpott på en kvart mill

Konkurrentene kom til kort da Bodø-mannen dro inn en pokerpott på en kvart million kroner en sen nattetime denne uken.

17.02.05 12:50

Stadig flere lar seg fascinere av poker generelt og varianten Texas Hold'em spesielt. Det finnes utallige nettsteder som gir en nær-casino-opplevelse - og overfor Avisa Nordland hevder flere Bodø-væringer å ha poker som levebrød.

- De kan gjøre 300.000 kroner på en god dag, mener avisa å vite.

En av dem var helt konge ved bordet natt til mandag da han dro inn en pott på 39.000 dollar, eller rundt 250.000 kroner, i et spill på internett.

Klikk på bildet for å forstørre.

Solgte plassen
– Det er ikke helt riktig at jeg håvet inn hele gevinsten selv. Jeg solgte nemlig plassen min for 4500 dollar til en annen bodøværing før spillet var ferdig. Og han som kjøpte plassen fullførte spillet, hevder mannen som er 23 år, overfor Avisa Nordland.

Flere av hans kolleger hevder å tjene millioner av kroner i året på hobbyen sin.

Frykter skattemyndighetene
Ikke alle pokerspillere er like ivrige med å varsle skattemyndighetene om sine gevinster. Følgelig ønsker de heller ikke å stå frem med bilde og navn.

- Vi snakker tidvis store beløp, og jeg vil ikke ha kemneren på nakken, sier en spiller til avisa.

Klikk på bildet for å forstørre.

Stor TV-idrett
Nordmenn er blitt introdusert for kortspillet gjennom turneringer som vises på Viasat Sport, ofte med kjendiser involvert. Også TV 3 har arrangert en kjendisturnering i poker. Det amerikanske bladet FHM hevdet ved juletider at Texas Hold'em er den raskest voksende TV-idretten i USA.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.