Gå til sidens hovedinnhold

Varsler høyere USA-rente

Sjefen for Federal Reserve Bank i Atlanta varsler nå høyere rente i USA. Et rentenivå på én prosent vil ikke lenger være den beste pengepoltikken, mener han.

Det vil ikke være nødvendig å holde renten på nåværende lave nivå når den amerikanske økonomien oppnår vedvarende vekst og sysselsetting.

Det sa sjefen for Federal Reserve Bank i Atlanta, Jack Guynn, i en tale torsdag, ifølge CNN.

- Om min prognose om sterk økonomisk vekst innfris, vil, på et visst punkt, et rentenivå på en prosent ikke lenger være den beste pengepolitikken, sa Guynn.

Han la til at han så tegn til solid og varig vekst i januar og februar. Ifølge Guynn vil det kunne være utilsiktede konsekvenser ved å holde rentene for lave for lenge, og viste til inflasjon og "nye rom for overskuddskapasitet" i eiendomsmarkedet som risikofaktorer.

Han venter at sysselsettingen vil ta seg opp de kommende månedene og at arbeidsledighetsraten vil fortsette å falle.

- På samme tid ser jeg ikke at vi får en dramatisk nedgang i produktivitetsveksten, og derfor venter jeg at bedriftene vil foreta nyansettelser i et noe lavere tempo enn ved tidligere konjunktursykler, sa Guynn.

Klokken 14.30 i dag kommer arbeidsmarkedsstatistikken for februar i USA, tall det er knyttet stor spenning til og som vil være med på å bestemme renteutvliklingen i USA.

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar