*Nettavisen* Økonomi.

Varsler milliardoverskudd

Foto: Poppe, Cornelius (SCANPIX)

DnB NOR svarer børsmassakren med positive tall fra fjerde kvartal.

21.01.09 22:34

DnB NOR har de siste dagene opplevd et dramatisk børsfall. Bare ved børsåpningen onsdag tapte banken 1,3 milliarder kroner.

Senere onsdag, snudde DnB NOR-aksjen på børsen og klatret fra 14,90 kroner per aksje til 18,05 kroner ved stengetid.

12. januar var kursen på 26,20 kr. Med dagens nedtur har verdien for eierne blitt kuttet med drøyt 10 milliarder kroner de siste ni dagene. Ser man på verdiutviklingen det siste året ser det ut til at storbanken er på vei utfor stupet.

Varsler overskudd
Men onsdag kveld kom en gladmelding fra DnB NOR.

Nå varsler selskapet nemlig at de vil få et langt bedre resultat i fjerde kvartal 2008 enn først ventet.

Tidligere har konsernet indikert et driftsresultat på 15 milliarder kroner før nedskrivninger og skatt. Nå melder DnB NOR at de har grunn til å tro at tallene som blir lagt frem 12. februar vil ligge godt over dette.

- Inntektene i fjerde kvartal øker betydelig, kostnadene er under kontroll samtidig som nedskrivningene på utlån øker. Nedskrivningene øker spesielt i DnB NORs danske eiendomsportefølje samt i deler av den norske SMB-porteføljen, melder banken i en melding.

- Behov for å korrigere
Ifølge NA24 forklarer finansdirektør i DnB NOR Bjørn Erik Næss meldingen slik:

- Det var fordi at vi konstaterte spekulasjoner og rykter og uro som indikerte en utvikling som ikke var i overensstemmelse med det vi så internt. Vi følte et sterkt behov for å korrigere det, sier Næss til NA24.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.