- Jeg er kjempeskuffet, sier konserndirektør Morten Thorvaldsen i hotell- og restaurantdivisjonen i Thon-gruppen til Nettavisen.

Han er opprørt etter å ha sett og hørt regjeringens pressekonferanse tirsdag kveld, der en rekke nye nasjonale tiltak ble varslet.

- I morgen må vi gå til permitteringer, og dette er svært leit for de det angår og jeg gruer meg til å gi denne beskjeden nå rett før jul.

Det han reagerer sterkest på er at regjeringen ikke nevnte noe om lønnskompensasjonsordninger.

- De sa ikke ett ord om lønnskompensasjon. De nye tiltakene kommer til å krympe omsetningen vår dramatisk i tiden som kommer og det er ingen vei utenom permitteringer for oss. Allerede i morgen må vi gå til dette skrittet, og permitteringene vil måtte komme raskt, dessverre nå rett før jul. Med lønnskompensasjon hadde jeg sluppet å gjennomføre dette for andre gang på relativt kort tid. Jeg frykter vi nå vil miste disse gode, og ofte unge, medarbeiderne for alltid, sier Thorvaldsen.

Han har forståelse for at regjeringen fokuserer på grupper i samfunnet som har stått i det, som sykepleiere, leger og andre.

- Men de har glemt oss virker det som. Støre nevnte på pressekonferansen at regjeringen ønsket å ta vare på alle sammen. Jeg hadde ønsket at dette også gjaldt oss som står midt i denne stormen og som har usikre arbeidsplasser.

Tiltak for næringslivet

I etterkant av pressekonferansen kom det signaler om at det likevel kan komme en lønnsstøtteordning på et senere tidspunkt.

Det er planlagt et møte mellom næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) og arbeidslivets parter der en lønnsstøtteordning skal diskuteres.

– Vi har fått bekreftet fra regjeringen at de jobber videre sammen med partene om en lønnsstøtteordning, sier LO-leder Peggy Hessen Følsvik til NTB.

Lønnsstøtte er etterspurt også av NHO og Virke for å unngå en mengde permitteringer nå som det innføres nye og strenge tiltak.

Gjenåpner ordning

Den nasjonale kompensasjonsordningen for næringslivet blir gjenåpnet for månedene november og desember, med noen justeringer. Maksimal utbetaling blir lavere enn før, slik at ordningen først og fremst treffer mindre aktører, fortalte finansminister Trygve Slagsvold Vedum på regjeringens pressekonferanse tirsdag kveld.