Mandag kveld publiserte Finansavisen en sak om rykter både i finansmiljøet og blant skatteadvokater. «Skattesjokk fra regjeringen?» var tittelen på nyhetssaken.

Ryktene skal visst nok tilsi at regjeringen jobber med å gjeninnføre en arveavgift, og det med tilbakevirkende kraft fra 1. januar 2023.

– Jeg hørte det samme selv i dag, sa skatteadvokat Espen Ommedal i advokatfirmaet Thommessen til Finansavisen mandag.

Sist gang Norge hadde en arveavgift, ble den fjernet av Erna Solbergs regjeringen i 2014. Nylig foreslo regjeringens skatteutvalg at en skatt på arv gjeninnføres.

Tirsdag rykker finansminister Trygve Slagsvold Vedum ut hos Nettavisen og bekrefter at det er uaktuelt å innføre arveskatt slik som ryktene i Finansavisen tilsa.

– Vi har ingen planer om og vil ikke innføre arveavgift igjen. Det er ikke hold i ryktene som Finansavisen publiserte, sier han til Nettavisen.

– Alle kan slappe av og være trygge på at dette ikke kommer, legger Vedum til.

Før valget i 2021 var både Arbeiderpartiet og Senterpartiet imot å gjeninnføre skatt på arv. Arveavgift er heller ikke nevnt i Hurdalsplattformen. Ingenting har endret seg, ifølge Vedum.

– Senterpartiet har vært og er imot en slik arveskatt. Dette er noe Ap og har vært tydelige på før valget, sier han til Nettavisen.