– Vi kommer til å ha en sikringsordning også neste år, og lenger enn til mars 2023. Det er ikke endelig vedtatt, men det kommer til å være regjeringens anbefaling til Stortinget, sier Vedum til statskanalen.

Finansministeren understreker at at folk kan være trygge på at strømstøtten vil vare så lenge prisene er ekstraordinært høye.

Når strømprisene bikker 70 øre kilowattimen, vil staten fra 1. september kompensere for 90 prosent av prisen over dette. Finansdepartementet anslår at staten bruker 40,7 milliarder kroner i år på strømstøtte til husholdninger.

– Da vi vedtok sikringsordningen i fjor høst, tilsa analysene at prisene kunne normalisere seg i sommer. Det er ingenting som tilsier at det skjer. Derfor kan folk føle trygghet rundt at vi kommer til å ha en sikringsordning så lenge vi har disse ekstraordinære tidene som vi nå har, sier Vedum.

Regjeringen samles onsdag og torsdag i neste uke for til den siste budsjettkonferansen før statsbudsjettet for neste år legges fram 6. oktober. Statsminister Jonas Gahr Støre sa til Dagens Næringsliv lørdag at oljepengebruken skal ned.

Det bekrefter Vedum, som i tillegg kommer med følgende fem budsjettløfter overfor NRK:

  • Folk med «lave og middels inntekter», får skattekutt. Vedum sier at dette gjelder dem som tjener under 750.000 kroner i året.
  • Nye store og dyre offentlige prosjekter vil bli satt på vent.
  • Budsjettet skal bidra til reduserte forskjeller i Norge.
  • Forsvar og beredskap vil være en hovedprioritet.